Warming-up 3e klasse A/B: Ariston’80 in kelderduel tegen DWO

Veel teams in 3B zijn nog in degradatiegevaar, doordat de verschillen onderin klein zijn. Hekkensluiter DWO gaat de strijd aan met Ariston’80. Blauw-Zwart mag proberen van een degradatieplaats af te komen, maar moet dan wel voor een verrassing zorgen bij PGS/VOGEL.

Tekst: Roland van der Linden

3e klasse A

BSC’68 boekt wisselende resultaten en zag de achterstand op koploper Koudekerk oplopen tot zes punten. Het duel tegen laagvlieger DoCoS moet de volle buit opleveren voor de club uit Benthuizen om in de titelstrijd te blijven meedraaien.

3e klasse B

DWO wil dolgraag de laatste plaats verlaten maar heeft het moeilijk de afgelopen weken. De Zoetermeers formatie, die deze week afscheid nam van trainer Revy Rosalia, neemt het in Delft op tegen Ariston’80, dat de weg omhoog lijkt te vinden en nu op de elfde plaats staat. Ook de zorgen van Blauw-Zwart zijn groot. De Wassenaarse club gaat op bezoek bij PGS/VOGEL en zal de nodige moeite hebben om één of meer punten mee naar huis te nemen.

Vizier

Voor Full Speed zijn de zorgen ook groot. De Delftse formatie van de vertrekkende trainer Frank Verhaar (foto) wil niet voor een tweede keer op rij degraderen. Tegenstander Schipluiden heeft het vizier gericht op de eerste plaats en zal in eigen huis geen flater willen slaan. Laakkwartier krijgt het ook niet makkelijk met topploeg Graaf Willem II VAC als tegenstander. De Haagse ploeg zal angstig achterom kijken naar de resultaten van de concurrenten.

Afstand

Concordia staat maar één punt boven de gevarenzone. Het thuisduel tegen DSVP biedt kansen om meer afstand te nemen van de onderste plekken. DSVP lijkt zich te kunnen richten op het bereiken van de nacompetitie om promotie. Het belooft een spannende strijd te worden op de Brasserskade. Duindorp sv neemt het op tegen Wilhelmus, dat de derde plaats inneemt. KMD is in Wateringen gastheer voor HMSH.

 

Lees verder