Warming-up 4e klasse A/D: DHL-trainer Tayyab Chaudhry waarschuwt: ,,Tegen RVC  Celeritas moeten wij aan de bak”

In 4A heeft Stompwijk’92 wat goed te maken na de smadelijke 7-1 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen SJZ. In 4D zijn alle ogen gericht op RVC Celeritas, waar langzaam maar zeker de hand van de ‘meester’, Huib van Oostrom Soede, zichtbaar is. Vanwege het stoppen van Te Werve hervat FC Zoetermeer na een maand de competitie met het treffen tegen Quintus.

Tekst: Peter Petit

4e klasse A

Stompwijk’92 – Floreant

Stompwijk verloor afgelopen speelronde voor de tweede maal dit seizoen de onderlinge en eenzijdige derby tegen de buren van SJZ met de cijfers 7-1. Net als veel meegereisde supporters schrok ook hoofdtrainer Erik van Manen van Stompwijk’92 van de forse nederlaag tegen de nummer drie van de poule. Achteraf liet hij weten geen idee te hebben wat er aan hand was. Feit is wel dat vier persoonlijke fouten mede de oorzaak waren van de forse nederlaag tegen SJZ. Nog steeds moet Van Manen het dit seizoen doen zonder een aantal basisspelers. ,,Het gemis van een paar spelers is op te vangen, maar niet als het er zoveel zijn”. Tegenstander Floreant heeft negen punten meer dan Stompwijk’92, dat moet proberen weg te komen van de huidige nacompetitie plek tien. De afstand op nummer negen, Roodenburg, bedraagt echter zes punten.

4e klasse D

FC Zoetermeer – Quintus

De laatste wedstrijd van thuisploeg FC Zoetermeer dateert alweer van een maand geleden. Op 3 februari was de titelpretendent in 4D heer en meester tegen MSV’71: 5-0. Speler in vorm in het team van hoofdtrainer Martijn de Zoete is de nummer tien, Brando Zigo Tichem. Voor De Zoete een ‘onwijs’ fijne speler om mee te werken, afkomstig van DSO, maar in de jeugd begonnen bij FC Zoetermeer. Hoofdtrainer Ramon Hageraats van Quintus weet dat de tegenstander van zaterdag beschikt over spelers die op een hoger niveau hebben gespeeld en die weten wat er van hen gevraagd wordt. Spelers ook die in staat zijn een man uit te spelen. Hageraats: ,,FC Zoetermeer is een complete ploeg die niets in de vierde klasse heeft te zoeken, maar daar hebben ze ook op ingekocht”. Met Rob van Binsbergen (12) en Stijn van der Wel (10) komen bij Quintus wel de twee topscorers in de competitie binnen de lijnen.

Vredenburch – SEV

De Rijswijkers hebben nog wel iets goed te maken na het fiasco van afgelopen zaterdag toen het tegen laagvlieger RVC Celeritas een 1-3 voorsprong uit handen gaf en nog blij mocht zijn dat in reservetijd op miraculeuze wijze een nederlaag werd voorkomen. Spits Bencho van RVC Celeritas miste op de doellijn een dot van een kans, maar kreeg de bal op zijn hak in plaats van op de voet. SEV was vorige week vrij en heeft inmiddels tijd genoeg gehad om de wonden te likken na een 1-6 nederlaag tegen VDL. Toch vond trainer Arjan Kortleven dat zijn team prima had gespeeld tegen de ploeg uit Maassluis en dat het strijdplan klopte. De Leidschendammers misten toen echter vijf basisspelers, voor een team als SEV moeilijk op te vangen. Toch lijkt dit duel af te steven op een kansloze missie voor SEV.

SEP – VDL

De Delftenaren van SEP leden vorige week een belangrijke nederlaag tegen degradatiekandidaat MSV’71, maar staan desondanks nog steeds op een veilige zevende plaats.  De formatie van de aan het eind van dit seizoen bij SEP als hoofdtrainer afscheidnemende Marcel de Letter kan geen beroep op Noah Keus, die tegen MSV’71 de rode kaart kreeg voorgeschoteld na een bikkelharde overtreding op Jeremy van Loenen. VDL, vorige week vrij van competitieverplichtingen, won haar laatste wedstrijd tegen SEV met 1-6 en aanvaller Senna Penning, eigen kweek van de Maassluizers, had een belangrijk aandeel in deze zege. Penning was een ware plaag voor de verdedigers van SEV, die niet konden voorkomen dat hij tweemaal scoorde. Met een derde plek houdt VDL aansluiting bij de twee bovenste ploegen, Vredenburch en FC Zoetermeer. Gilbert de Wildt heeft inmiddels zijn contract bij VDL verlengd, waardoor hij nog zeker tot medio 2025 hoofdtrainer is van de Waterwegclub.

Maasdijk – Deltasport

De thuisploeg kwam dit kalenderjaar pas één keer in actie. Vorige week eindigde de Westlandse derby tegen Quintus in Kwintsheul in een 1-1 remise. Dit keer lijkt niets een eenvoudige overwinning voor Maasdijk tegen laagvlieger Deltasport in de weg te staan. Met een vierde plek en 24 punten, maar ook één wedstrijd minder gespeeld, zijn de Maasdijkers zeker nog een team om rekening mee te houden in het vervolg van deze competitie.

DHL – RVC Celeritas

De thuisploeg is aan een goede serie bezig, maar hoofdtrainer Tayyab Chaudhry (foto) waarschuwt zijn spelers dat er nog een lange weg te gaan is. Chaudhry: ,,We kijken wedstrijd voor wedstrijd wat onze kansen in de competitie zijn. Momenteel moeten we het gat van vijf punten onder ons vergroten. Hoe we dat gaan doen? Heel simpel, we moeten aan de bak, ondanks de blessures waar we last van hebben, maar dat heeft elk team wel in het seizoen. Momenteel ben ik echt nog bezig met dit seizoen en op de achtergrond met de voorbereiding voor het volgende seizoen. Ik ben nog niet bezig met nieuwe spelers, we willen komend jaar verder met de groep die we hebben. Mocht er echter een speler komen, moet het ook echt een versterking zijn.”

RVC Celeritas verraste afgelopen zaterdag vriend en vijand door het sterker geachte Vredenburch op een 3-3 gelijkspel te houden. Met Huib van Oostrom Soede heeft de Rijswijkse selectie ervaring en begeleiding in de staf gekregen en dat dat een goed effect op de spelersgroep kan hebben, bleek wel in de derby tegen Vredenburch.

Lees verder