Warming-up 3e Divisie B: TOGB op bezoek bij TEC, trainer geeft opstelling nog niet vrij

Afgelopen speelronde kon TEC wederom niet in actie komen. Hoewel de ploegen van TEC en Hoek beide klaar stonden voor de wedstrijd, besloot de arbiter van dienst de wedstrijd af te gelasten. Het was niet de eerste wedstrijd voor de ploeg uit Tiel die afgelast werd dit seizoen. TEC heeft inmiddels vier wedstrijden minder gespeeld en elf punten minder dan de koploper in de Derde Divisie B, Stedoco .

Tekst: Ron Fruining

De achterstand in wedstrijden op runner up Barendrecht is drie, met tien punten minder. TOGB won in Berkel en Rodenrijs met 2-0 van Groene Ster. TEC streeft er nog steeds naar om terug te keren naar de Tweede Divisie en zal komende zaterdag wanneer TOGB op bezoek komt op Sportpark De Lok, zeker geen averij willen oplopen. TOGB zal in Tiel slim en geduldig moeten zijn, waarbij het de kansen die het krijgt, moet verzilveren. Het is te hopen dat het veld in Tiel bespeelbaar is, zodat de wedstrijd gewoon op het geplande tijdstip van 15.30 uur kan beginnen.

Drukke agenda

Voor TOGB-coach Jonathan Jonk (foto) zijn het drukke weken. Samen met zijn staf is hij bezig met de selectie voor komend seizoen. Deze krijgt inmiddels serieus vorm. Naast de zestien spelers uit de huidige selectie, werd afgelopen week bekend dat er ook drie nieuwe spelers naar TOGB komen. De teller voor de selectie van komend seizoen staat hiermee op negentien. Een aantal waar zeker nog spelers bij zullen komen om een Derde Divisie-waardige selectie te hebben.

In maart laat het speelschema maar liefst zes wedstrijden zien voor TOGB. Vijf keer komt het vlaggenschip in actie voor de competitie, waarbij de eerste en laatste wedstrijd een uitwedstrijd laat zien en drie weken op rij TOGB op haar eigen sportpark in actie zal komen. Ook speelt TOGB op dinsdagavond 5 maart in de achtste finale voor de Voetbal Rijnmond Cup tegen Vierde Divisionist VOC.

Inhaalduels

Gelukkig kan de technische staf uit een volledig fitte groep haar keuzes maken. Komende zaterdag is alleen de geschorste Wouter Vermeer niet inzetbaar in Tiel. Voor gastheer TEC wordt het eveneens een druk voorjaar. Gezien het aantal inhaalduels zal de ploeg uit Tiel ook doordeweeks in actie moeten komen om de achterstallige wedstrijden te kunnen inhalen. Niet ideaal, maar wel het pad naar een mogelijke promotie naar de Tweede Divisie.

Strijdplan

Eind september 2023 troffen TEC en TOGB elkaar voor de eerste maal in competitieverband. Op bezoek in Berkel liet TEC zien dat het goed kan voetballen en er in het team naast veel ervaring ook kwaliteit, voetbalintelligentie, snelheid en kracht aanwezig is om een wedstrijd te kunnen beslissen. Op Sportpark Het Hoge Land stapte TEC na negentig minuten met een 0-2 overwinning in de bus naar huis.

Schoeisel

In Tiel wordt het komende zaterdag een zware wedstrijd. Door de vele regen zal het veld veel van de spelers eisen. Het juiste schoeisel, het goed indelen van de wedstrijd en het juiste strijdplan moeten worden uitgevoerd om een resultaat te pakken. Op de vraag aan TOGB-trainer Jonk of hij zijn team op bezoek bij TEC anders zal gaan laten spelen, wil de oefenmeester alleen kwijt dat hij de afgelopen trainingen verschillende systemen heeft getraind. Wie er voor TOGB gaan starten op Sportpark De Lok in Tiel is voor de trainer inmiddels wel duidelijk. Jonk: ,,Dat vertel ik natuurlijk eerst aan de groep zelf na de laatste training. Daarna zal in Tiel duidelijk zijn wie er gaan starten. We spelen op gras en dat vergt natuurlijk een andere manier van spelen dan op kunstgras. Zaterdag na de warming-up zien jullie met wie wij starten.”

Lees verder