Warming-up 1e klasse C: FC Skillz moet in Nootdorp aanval van RKDEO zien af te slaan

De spanning in de kopgroep is te snijden, waar wekelijks een andere lijstaanvoerder mogelijk is. Zaterdag verdedigt FC Skillz haar leidende positie in de uitwedstrijd tegen RKDEO, dat ook nog volop zicht heeft op de titel. Forum Sport geniet van een vrij weekend, omdat er een oneven aantal clubs in deze klasse is ingedeeld.

Tekst: Ton Beije

Er staat weer een aantal interessante (streek)derby’s op het programma. In het oog springt natuurlijk de ontmoeting in Nootdorp tussen RKDEO en FC Skillz. De ploeg van trainer Oussama Bekkaoui staat op de eerste plaats en heeft twee punten meer dan Valken’68, Forum Sport, Wippolder én RKDEO. Terwijl sv Honselersdijk op slechts drie punten van de koploper staat en bovendien nog een duel meer te spelen heeft. Spanning ten top en dus kan er iedere week weer een andere club de lijst aanvoeren.

Prijs

RKDEO kwam vorig weekend uit tegen sv Den Hoorn niet verder dan een 1-1 gelijkspel, terwijl FC Skillz voor eigen aanhang de topper tegen Wippolder in haar voordeel besliste. Trainer Wesley Epskamp (foto), die na dit seizoen stopt bij RKDEO (omdat hij niet over de vereiste papieren beschikt en weer niet is toegelaten tot de vereist trainersopleiding) wil uiteraard graag met een prijs afscheid nemen.

Wippolder, dat na dit seizoen Daley Uythof naar TOGB ziet vertrekken, moet op eigen veld zien af te rekenen met Die Haghe, dat vecht voor iedere punt om onderin weg te komen. sv Nootdorp pakte een punt bij TAC’90, maar de formatie van trainer Jeroen Struijs heeft eigen een overwinning nodig om mogelijk nog aan te kunnen sluiten. De Nootdorpers krijgen nu bezoek van sv Den Hoorn.

Averij

sv Honselersdijk, ook nog volop in de race voor de titel, mag geen averij oplopen tegen Voorschoten’97, dat zeven punten minder heeft en de punten ook goed kan gebruiken om weg te komen uit de gevarenzone. VELO en TAC’90 ontmoeten elkaar aan de Noordweg in Wateringen. Beide clubs sloten vorig weekend af met een gelijkspel. Een overwinning zou voor beide teams een uitkomst betekenen en dat belooft een spannende partij voetbal te worden.

Lees verder