Warming-up 4e Divisie B: Peter Klomp (RKAVV): ,,Tegen Zwaluwen de ruimtes klein houden”

Alle drie de thuiswedstrijden in 2024 werden verloren zonder te scoren. Mede hierdoor is RKAVV in de gevarenzone beland. Vooral de nederlaag vorige week tegen het lager geplaatste RVVH tikt aan. Bij winst zou het verschil acht punten boven de degradatiestreep zijn geweest. Komende zaterdag moeten punten worden gehaald in Vlaardingen tegen Zwaluwen.

Tekst: Pieter Donath

Zwaluwen speelt op sportpark Zwaluwen aan de Zwaluwlaan in Vlaardingen. Vorig seizoen werd de tiende en het jaar daarvoor de negende plaats bereikt. Nu staat de ploeg op de vierde plaats met 31 uit 19. RKAVV heeft 22 uit 19. In Leidschendam werd het in september 1-1 tegen een sterk spelend Zwaluwen. RKAVV won voor het laatst op 11 november jl. in ‘s- Gravenzande met 0-3. In de acht wedstrijden daarna werden slechts vijf punten gesprokkeld. Het team van trainer Peter Klomp (foto) moet punten gaan halen en dat wordt moeilijk omdat het scoren moeizaam gaat. De vorm moet terugkomen en er zal keihard gewerkt moeten worden.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen RVVH?

,,Goed gevoetbald, maar te weinig kansen gecreëerd en de kansen die wij kregen gemist. RVVH scoorde een geweldig mooie 0-1 uit het niets, waarna wij wederom achter de feiten aanliepen. De hele tweede helft getracht de gelijkmaker te forceren, maar scoren is momenteel niet ons ding. Ver in blessuretijd viel de 0-2 uit een counter. Het is een beetje de fase waarin wij nu zitten.”

Kansen creëren en scoren is nu moeizaam. Heeft dat te maken met vorm en zie jij dit als groot probleem?

,,Doelpunten kunnen op vele manieren gemaakt worden. Wij krijgen ze op dit moment makkelijk tegen en scoren zelf nauwelijks. Dat kan van alles zijn, maar het is ook een kwaliteit die er nu even niet is. Hopelijk verandert dat snel.”

Hoe gaan jullie naast keihard werken de wedstrijd tegen Zwaluwen aanpakken?

,,Zwaluwen is één van de beter voetballende teams en spelen vooruit. Wij zullen de ruimtes klein moeten houden en aan de andere kant ook de ruimtes benutten. Daar hebben wij ons team op voorbereid en aangepast waar nodig. Morgen de uitvoering!”

Lees verder