Warming-up 4e Divisie B: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Niet in het mes lopen tegen DSO”

FC ’s-Gravenzande verliet vorige week zaterdagavond de Hoge Bomen als winnaar van de streekderby tegen Westlandia. Een geweldige opsteker voor de ploeg van trainer Mike Jonk (foto) natuurlijk. Bovendien betekende het zes punten pakken van Westlandia en dat zal aangekomen zijn in Naaldwijk. Zaterdag is FC ’s-Gravenzande gastheer van DSOen zal zich weer moeten opladen om de Zoetermeerders van zich af te houden.

Tekst: Ton Beije

Mike Jonk denkt nog graag even terug aan de euvorie na afloop van het duel tegen Westlandia. ,,De sfeer in de kleedkamer was natuurlijk fantastisch na zo’n overwinning in de derby. We vieren altijd onze overwinningen, maar deze voelde extra lekker. Toch was het zondag direct weer focussen op de volgende uitdaging. Winst of verlies, de volgende dag gaat de knop om en richten we ons op de volgende wedstrijd”, aldus Jonk.

Sfeer

Maar toch zes punten pakken in de derby’s tegen Westlandia moet de ploeg toch een bust geven. Jonk: ,,Je merkt dat zulke overwinningen een positieve invloed hebben op de trainingen en op de sfeer binnen de groep. We willen deze lijn doortrekken en blijven verbeteren.”

Omschakeling

Zaterdag wacht weer een streekderby, DSO komt op bezoek. Jonk: ,,In het uitduel tegen DSO hebben we gezien dat ze een stevige verdediging hebben. En in de andere wedstrijden hebben we ook gezien, dat ze in de omschakeling naar aanvallen er heel gevaarlijk uit komen. We wonnen daar met 0-2, maar het was niet eenvoudig.”

Scherp

Bovendien, DSO begint ook punten te sprokkelen. Jonk weer: ,,In deze competitie zijn weinig wedstrijden te voorspellen. DSO heeft dat recent bewezen door een punt te pakken tegen HBS, Feyenoord en Zwaluwen. Waar ze ook regelmatig gevaarlijk werden in de omschakeling. Wij kunnen niemand onderschatten en bereiden ons optimaal voor. We moeten nu aan onszelf bewijzen, dat we net zo scherp zijn als afgelopen zaterdag!”

Restverdediging

Wat verwacht je voor wedstrijd? ,,DSO zal er alles aan doen om ook bij ons punten te gaan pakken! Wij moeten niet in het mes lopen en zorgen dat we de restverdediging wederom goed op orde hebben en aan de bal moeten we nog zuiverder zijn. Ik verwacht tegen een verdedigend DSO te spelen, dat wacht op een fout van ons die ze maar al te graag willen afstraffen”, aldus Jonk, die over de personele bezetting opmerkt: ,,We hebben dezelfde groep beschikbaar als vorige week, ook zijn er weer spelers met de hersteltraining gestart, dus ik verwacht dat we snel weer de groep completer hebben!

 

 

Lees verder