Warming-up 2e klasse D: Vitesse Delft gaat op bezoek bij koploper CION

CION is nog steeds koploper en krijgt zaterdag Vitesse Delft op bezoek. Sportclub Monster ontvangt HBSS en mag niet verliezen om de aansluiting te houden en bovendien DHC een dienst te bewijzen, dat staat maar drie punten achter op HBSS. DHC hoopt te stunten uit tegen Oliveo.

Tekst: Ton Beije

sc Monster staat zes punten achter koploper CION. Dat betekent dat de ploeg van Marc Dijkhuizen zaterdag op sportpark Polanen geen averij mag oplopen tegen HBSS uit Schiedam. De Westlanders moeten de volle buit pakken om bij te blijven bij CION. Daarbij mag het de hoop uitspreken, dat Vitesse Delft, dat op bezoek gaat in Vlaardingen bij de koploper, CION wellicht pijn kan doen. Het Vitesse Delft van vertrekkend trainer Ronald Hes (foto) kan de punten ook goed gebruiken om afstand te houden van de clubs in de onderste regionen.

Streekderby

Een aardige streekderby staat op het programma op sportpark De groene Wijdte in Pijnacker. Daar is Oliveo gastheer van het Delftse DHC, dat vorige week moest buigen (met 1-3) voor sc Monster. De mannen van het trainersduo Burak Uyar en Wim Baggerman moet nodig punten gaan sprokkelen en eigenlijk telt in deze fase alleen een overwinning om weg te komen uit de gevarenzone. Het duo wil zich namelijk met DHC zo snel mogelijk redelijk in veiligheid spelen. De achterstand op Berkel en HBSS bedraagt nu respectievelijk twee en drie punten.

Aansluiten

Westlandia is wat teruggevallen na het 1-2 verlies vorig weekend tegen Verburch. De formatie van trainer Theo Verbeek (die deze week met zijn voltallige staf bijtekende bij de Naaldwijkers) kunnen bij winst in Vlaardingen tegen nummer drie VFC weer naar boven aansluiten. Verburch heeft een vrij weekend.

 

Lees verder