Warming-up 4e Divisie B: Maurizio Ceccucci (Westlandia): ,,Winnen, alleen dat telt uit tegen LRC”

Het was voor Westlandia vorig weekend natuurlijk een enorme domper om op eigen veld de derby te verliezen van FC ’s-Gravenzande. Het werd slechts 0-1, maar de dreun kwam hard aan. Het was bovendien de tweede nederlaag dit seizoen tegn de Westlandse concurrent. Zaterdag wacht weer een uitwedstrijd, in Leerdam bij LRC, dat drie punten meer heeft dan de ploeg van Maurizio Ceccucci (foto) en een duel meer te spelen heeft.

Tekst: Ton Beije

Toch nog even terug naar vorige week zaterdag. Een overvol sportpark De Hoge Bomen, waar gastheer Westlandia nipt met 0-1 moest buigen voor FC ’s-Gravenzande. Een enorme teleurstelling voor de gastheren. Trainer Ceccucci: ,,Ja klopt, zeker teleurstellend. FC ‘s-Gravenzande is een goede ploeg waarin veel diversiteit zit. Ze hebben fysiek sterke spelers met lengte, die belangrijk zijn in bepaalde aanvals- en omschakelpatronen, spelers met techniek, spelers met ervaring en scorend vermogen. Wij hebben los van de eerste vijfentwintig minuten laten zien dat wij niet onder hoeven te doen voor deze goede ploeg. Onze ploeg is in ontwikkeling en ondanks het teleurstellende resultaat heb ik genoeg positieve dingen gezien, waarop we verder moeten borduren.”

Entourage

,,Zoals ik al zei, de eerste vijfentwintig minuten geven wij niet thuis, FC ‘s-Gravenzande dringt daardoor direct aan en creëert een aantal goede kansen en komen terecht op voorsprong. Daarna herpakken wij onszelf en na de rust waren wij de bovenliggende partij, helaas scoren we niet. Het was wel een overweldigende entourage, uiteraard ben je met de wedstrijd bezig, maar bij de opkomst kijk je toch even om je heen en zie je een paar duizend mensen staan, dat geeft toch wel een kick.”

Last

Hadden de spelers van de week nog last van de deceptie van zaterdagavond? ,,Elke nederlaag dreunt even door”, weet Ceccucci. ,,Wij hebben maandag de beelden bekeken en met elkaar geëvalueerd wat wel en niet goed gaat. Nu hebben we de wedstrijd afgesloten en ligt de focus op LRC. Dat is een frisse goede ploeg, waar veel spelers goals kunnen maken. Ik veracht twee ploegen die voor de winst spelen. Niet meer dan dat telt.”

LRC kende een goede generale, uit winnen bij Nieuwenhoorn met 0-3, wat zegt dat over de kracht van de ploeg? Ceccucci: ,,Dat is een aardige uitslag tegen een ploeg die bovenaan stond in de tweede periode. We mogen ons borst nat maken, maar goed dat is wekelijks zo.” Westandia kan met een fitte ploeg afreizen naar Leerdam.

Lees verder