Warming-up 3e Divisie B: Paul van der Zwaan (Quick): ,, Het interesseert ons geen biet dat Gemert hoger staat”

Na drie nederlagen won Quick afgelopen zondag thuis van OJC Rosmalen. De aansluiting met de middenmoot blijft behouden en kan komende zondag versterkt worden. Wel moet er dan een resultaat behaald worden in en tegen Gemert.

Tekst: Pieter Donath

Gemert verloor vorige week enigszins verrassend ruim bij Sportlust’46. Quick won met dezelfde cijfers (4-1) van OJC Rosmalen. Dat was hard nodig na drie achtereenvolgende nederlagen, waarin slechts één keer werd gescoord en elf doelpunten werden geïncasseerd. Het gaat dus spannend worden op sportpark Molenbroek. Gemert staat op de vijfde plaats met acht punten meer dan Quick, dat een wedstrijd minder speelde. Op 1 oktober jl. werd het in de thuiswedstrijd van Quick 5-0 dus Gemert zal revanche willen nemen. Trainer Paul van der Zwaan (foto) was tevreden over de wedstrijd tegen OJC Rosmalen en gaat tegen Gemert uit van de eigen kracht. Over het spel van afgelopen dinsdag bij Westlandia (za) in het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup was hij niet tevreden.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen Westlandia (za) en speelden jullie met zelfde team als tegen OJC Rosmalen?

,,De wedstrijd tegen Westlandia (za) was niet de wedstrijd waarop ik gehoopt had. We hebben niet onze wil op kunnen leggen en de 3-3 eindstand was dan ook terecht. De ploeg speelde te mak en met te weinig overtuiging, Dat er veel andere spelers dan afgelopen zondag meededen mag en kan daar geen excuus voor zijn. Iedere wedstrijd en iedere training moet maximaal worden gespeeld.”

Hoe tevreden was je over het spel tegen OJC Rosmalen?

,,Tegen OJC afgelopen zondag hadden we juist wel die juiste instelling en energie die noodzakelijk is om wedstrijden te winnen. Het had met name in balbezit nog wel beter gekund maar de basis, het alles doen voor de winst, was zeker aanwezig en heeft ook de doorslag gegeven.”

Gemert heeft acht punten meer: Hoe gaan jullie die wedstrijd aanpakken?

,,Zondag uit bij Gemert zal het dan ook niet anders moeten. Dat zij hoger staan interesseert ons geen biet. Wij gaan zoals altijd uit van ons eigen spel en onze eigen kwaliteiten.”

Lees verder