Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Slechte reeks geeft meer drang om te presteren”

Normaliter draait Scheveningen na de winterstop al vele jaren uitstekend en werd gaandeweg een langer verblijf in de Tweede Divisie gerealiseerd. Dit seizoen loopt het zeker niet naar wens op Houtrust. Drie spelers tussentijds vertrokken, gelukkig twee ervaren aanwinsten erbij. Vorig weekend liep het tegen Jong Sparta niet goed. Zaterdag, weer op Houtrust, nieuwe kansen tegen Rijnsburgse Boys, dat ook een minder seizoen draait, maar wel negen punten meer heeft en een duel minder heeft gespeeld.

Tekst: Ton Beije

Het 0-3 verlies vorig weekend thuis tegen Jong Sparta hakte er flink in. Hoe kijkt trainer John Blok (foto) achterom? ,,Het gefrustreerde gevoel van afgelopen weekend is wel weg, maar er is nog steeds een beetje verbazing. We zijn afgelopen zaterdag geen moment in de wedstrijd geweest en speelden gewoon een slechte wedstrijd. Natuurlijk kwamen we al snel op achterstand en had Jong Sparta ook een goede ploeg binnen de lijnen staan, maar zeker na de opwaartse lijn in de laatste wedstrijden hadden we er ons veel meer van voorgesteld.”

Inzet

Proef je onzekerheid, gebrek aan geloof bij de ploeg of zijn de mannen nog strijdvaardig genoeg om het tij te doen keren? Blok: ,,Door de resultaten van de afgelopen weken is het gevoel natuurlijk anders dan dat je daar een paar winstpartijen boekt. Maar volgens mij staan we nog steeds op een veilige plaats en gaf ik al aan dat deze wedstrijd helemaal niet in het beeld past van de afgelopen weken. Over inzet en trainingsarbeid hebben we sowieso niet te klagen.”

Betonplaat

Zaterdag komt Rijnsburgse Boys op bezoek. Wat herinner je je van de uitwedstrijd? Blok: ,,De wedstrijden tussen Scheveningen en Rijnsburg uit en thuis zijn eigenlijk bijna nooit te vergelijken door het verschil in ondergrond. Op het grasveld in Rijnsburg zijn de wedstrijden altijd echt anders dan op de betonplaat op Houtrust. De uitwedstrijd was deze keer overigens niet echt verheffend met een terecht doelpuntloos gelijkspel als eindresultaat.”

Rijnsburgse Boys draait ook een wat minder seizoen, verloor ook vorige week, is het nu de te kloppen ploeg? ,,Rijnsburg heeft vorige week verloren van één van de beste ploegen in de Tweede Divisie, dus dat kan gebeuren”, reageert Blok. ,,De wedstrijden daarvoor wonnen ze gewoon van ADO’20 en Excelsior Maassluis. Het gaat in Rijnsburg dit seizoen dus misschien wat moeizamer, maar ze hebben gewoon nog veel kwaliteit en ook een redelijk stijgende lijn te pakken. Rijnsburg is nog steeds een topamateurclub met veel mogelijkheden. Kijk alleen al naar de jongens uit onze regio die daar spelen.”

Drang

Waar zit het probleem bij Scheveningen, verdedigend (op FC Lisse na meeste treffers tegen) of aanvallend, missen van te veel kansen? Of wellicht beide! Blok: ,,Het is altijd een combinatie van vele factoren. Ik heb al eerder aangegeven dat we dit seizoen verdedigend echt meer fouten maken dan in de seizoenen daarvoor en na de winterstop ook lastiger tot kansen komen. Maar er is natuurlijk veel meer, waardoor we het moeilijk hebben in het geweld van de Tweede Divisie. Dat is helemaal niet gek en het geeft onze prestaties van de afgelopen seizoenen misschien nog wel meer glans. Dat we het ons nu erg lastig maken met deze reeks vind ik wel onnodig en geeft ook alleen maar meer drang om te presteren.”

Over de opstelling heeft Blok zaterdag zekerheid, maar, zo laat hij weten, Robbert van Koesveld en Virgil Tsjin Asjoe zijn er zeker niet bij tegen Rijnsburgse Boys.

Lees verder