5e klasse C: Quick Steps walst over HDV heen, Toofan pakte tweede seizoenzege

Na een doelpuntrijke tweede helft boekte Quick Steps een ruime zege op HDV. Wanica Star moest verrassend haar meerdere erkennen in Toofan. Ook De ster was aan de winnende hand in het duel met WIK. Semper Altius en VCS hielden elkaar in evenwicht.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Marciano Sewlal

Semper Altius – VCS

De Rijswijkers verspeelden hun tweede positie door een gelijkspel tegen VCS. Op Sportpark Hoekpolder kregen de toeschouwers geen treffers voorgeschoteld.

Quick Steps – HDV

De thuisploeg profiteerde van de misstap van Semper Altius en nam de tweede plaats over na een ruime zege op HDV. Bij rust was er nog geen sprake van een monsteroverwinning: 1-1. Na de thee kon het veel sterkere Quick Steps nog zeven keer het net vinden. HDV werd gedurende de wedstrijd steeds zwakker door spelers die uitvielen. Voor de ploeg van trainer Ronald Freen scoorden Jimmy de Bruin (2x), Jesse Gielisse (3x), Ricardo Ballegooijen, Bas Duivenbode en Andrii Protsiuk. Namens HDV was Brayley Tweeboom trefzeker.

Wanica Star – Toofan

In het attractieve duel waren er kansen over en weer. Toofan kwam in de twintigste minuut op voorsprong door een doelpunt van Ashley Obinna Obieze. Toofan had de voorsprong verder kunnen opvoeren. Wanica Star mocht van geluk spreken dat het bij rust slechts 0-1 stond.

Wanica Star zocht in de tweede helft direct de diepe bal met de wind mee, maar de laatste linie van Toofan gaf niets weg. Beide teams leverden veel strijd en er werden veel duels uitgevochten. Na een rode kaart kwam Wanica Star met tien man te staan en in het volgende duel kreeg Toofan een strafschop. De doelman van Toofan nam de elf meter maar miste. In de slotfase werd het toch nog 0-2 door een treffer van Houssain el Messaoudi, die de verdediger beheerst omspeelde en de bal langs de keeper schoof.

De Ster – WIK

WIK kwam al voeg in het duel met tien man te staan, maar kreeg zeker nog kansen om te scoren. De Zuiderparkers slaagden niet in die missie. De Ster kon wel het net vinden en sloot het duel af met een 1-0 overwinning. Ibrahima Kouyate scoorde de enige treffer van de wedstrijd.