4e klasse D: DHL zet opmars voort, zege voor effectief spelend FC Zoetermeer

RVC Celeritas kon de goede prestatie van de afgelopen speelronde, 3-3 tegen Vredenburch, geen vervolg geven. In Delft werd tegen DHL een kansloze 5-0 nederlaag geleden. FC Zoetemeer stond na een maand zonder competitieverplichtingen weer op het veld en ging weer gewoon verder met het winnen, ditmaal werd Quintus het slachtoffer van de dadendrang van de Zoetermeerders.

Tekst: Peter Petit

DHL – RVC Celeritas

De gasten uit Rijswijk begonnen goed aan deze wedstrijd. De eerste kans was voor Semeon Millort, maar de goalie van DHL voorkwam een Rijswijkse treffer. Ook later gedurende de wedstrijd zou hij met goed keeperswerk de aandacht op zich vestigen. Slap instappen van een verdediger van RVC Celeritas leidde tot de 1-0 van Ivo Hendriks. Koen Vermeulen bepaalde de ruststand op 2-0 met een fraaie stift over de doelman van RVC Celeritas. Halverwege de tweede helft benutte Samy Rehman een aan DHL gegeven penalty, waarna clubgenoten Sem Brinkers en Koen Vermeulen de eindstand op 5-0 brachten. Dankzij deze zege is DHL nu Quintus op de ranglijst voorbij gestreefd en staat het op een knappe vijfde plek.

FC Zoetermeer – Quintus

Na een maand eindelijk weer een competitieduel voor koploper FC Zoetermeer. De thuisploeg van hoofdcoach Martijn de Zoete begon scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde dan ook binnen een minuut in de 1-0 van Björn Heijst op aangeven van de speler in vorm, Brandon Zigo Tichem (foto). FC Zoetermeer bleef de ploeg die het initiatief nam. Quintus kwam er weliswaar een paar keer gevaarlijk uit, maar wist dit niet om te zetten tot echte kansen. Na dertien minuten kwam een effectiever FC Zoetermeer via Djamil el Messaoudi, op aangeven van Brandon Zigo Tichem, op 2-0. Na twintig minuten moest de thuisploeg noodgedwongen drie keer wisselen, maar na tien minuten wist de ploeg weer het net te vinden. Doelpuntenmaker wederom Björn Heijst, dit keer op aangeven van invaller Bhodi Streekstra.

Scherp

Na rust weer een scherp FC Zoetermeer, dat zichzelf echter niet beloonde. Na vijf minuten was het dan toch raak door spits Roald Houterman op aangeven van sterkhouder Tichem. Vervolgens volgde een fase waarin FC Zoetermeer nog de nodige mogelijkheden creëerde, maar de trekker niet wist over te halen om de voorsprong uit te breiden. Na een half uur scoorde Quintus toch nog via Rob van Binsbergen, de topscorer in 4D. Op de ranglijst heeft FC Zoetermeer naaste concurrent Vredenburch, dat niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel, weer ingehaald. Met nog één duel te goed, heeft FC Zoetermeer nu één punt voorsprong op de Rijswijkse concurrent.