4e klasse C: Duel sv Erasmus – sv Madestein haalt einde niet, GDA sterkste in topper

ODB wist met negen man te winnen van een goed spelend SVH. GDA pakte drie belangrijke punten na een nipte overwinning op een sterk spelend DUNO met tien man. De wedstrijd tussen sv Erasmus en sv Madestein haalde het einde niet.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk        |        Foto’s: Franca Dobbe

SVH – ODB

SVH ontving een tegenstander uit de hogere regionen. In de wedstrijd had ODB als snel het overwicht, maar toch bleef SVH goed tegenstand bieden. Invaller Christiaan Cruz schoot ODB op voorsprong: 0-1. SVH probeerde ODB zo veel mogelijk op afstand te houden en kwam er zelf ook nog een paar keer goed doorheen. De verdediging van ODB stond net iets te scherp en de scheidsrechter besloot na een halfuur speeltijd om een verdediger van ODB rood te geven. SVH kreeg hierdoor meer vertrouwen en begon iets meer druk te zetten. Er werd nog drie keer gescoord in de eerste helft. Wesley Perquin en Mitchel Pronk waren trefzeker voor ODB en SVH deed ook iets terug, wat een ruststand van 1-3 opleverde.

Nadeliger

In de tweede helft begon het voor ODB nog nadeliger te worden. De scheidsrechter maakte een paar rare beslissingen, waar zelf SVH-spelers van opkeken en dit kwam ODB duur te staan. Wederom werd er een rode kaart gegeven, nu voor hands in het penaltygebied. Bebeto van der Beek keepte een sterke wedstrijd en wist deze penalty zonder moeite te stoppen. Zo bleef de stand 1-3, maar ODB moest wel verder met negen spelers. In de laatste tien minuten werd er een voorzet op de opkomende linksback van ODB gegeven, hij nam hem mee en gaf voor op Jordi Mulder, die hem met een karate kick inschoot. Zo wist ODB dus met negen man nogmaals te scoren en met 1-4 te winnen bij SVH.

sv Erasmus – sv Madestein

sv Erasmus wist vooraf, dat het bij winst op hekkensluiter sv Madestein goede zaken zou doen. De spelers hadden dit ook door en waren vanaf het begin scherp. Zo werd er in de eerste helft maar liefst zes keer gescoord door de thuisploeg. In diezelfde eerste helft waren er helaas ook een aantal blessures aan de kant van sv Madestein. In de rust werd duidelijk dat er niet meer verder werd gevoetbald. De trainer van sv Madestein, John de Wit, gaf aan dat zijn ploeg wel verder wilde voetballen, maar dat dit niet mag met zes man. De wedstrijd zal dus op een later moment worden uitgespeeld. De doelpuntenmaker aan de kant van sv Erasmus waren: Aioub Trad (2x), Mitchel Beijersbergen (2x), Abbas Saleem en Roland Groeneweg.

DUNO – GDA

De topper tussen DUNO en GDA stond op het programma op Sportpark De Haagsche Dynamiek. DUNO was niet van plan om het de koploper makkelijk te maken en had een goede trainingsweek achter de rug. GDA begon vanaf het eerste moment met druk zetten op DUNO. Steven de Ruiter kon hierdoor al snel de voorsprong voor GDA binnenschieten na een goed uitgespeelde aanval: 0-1. GDA wilde na deze voorsprong meer. Een kopbal van Frans Tetteroo werd door een verdediger van DUNO nog van de lijn gehaald.

Na deze aanval schoot DUNO wakker en begon ook wat meer druk te zetten op de uitploeg. GDA had het lastig met deze druk en ging wat slordiger spelen. DUNO had voor rust nog een grote kans op de gelijkmaker, maar zag de bal niet in het net verdwijnen. Zo gingen beide ploegen aan de thee met een ruststand van 0-1 in het voordeel van GDA. DUNO kwam sterk uit de kleedkamer en GDA had het nog moeilijk met dezelfde slordigheden van de eerste helft. Halverwege de tweede helft ontving een verdediger van GDA zijn tweede gele kaart en moest het veld met rood verlaten. Zo kreeg GDA het toch even benauwd en zag DUNO kans op de gelijkmaker en misschien zelfs een overwinning. Toch was het GDA, dat na negentig minuten als winnaar van het veld liep en zo met deze nipte en zwaarbevochten 0-1 overwinning de concurrentie op afstand houdt.

(Klik HIER voor meer foto’s van DUNO-GDA)