3e klasse D: HVC’10 blijft druk zetten op koploper, Lyra en MVV’27 verder achterop

De derby tussen Naaldwijk en Lyra werd verrassend gewonnen door de thuisploeg van trainer Harry Akkermans. MVV’27 werd door Meeuwenplaat op een gelijkspel gehouden en HVC’10 boekte een benauwde overwinning bij Vierpolders.

Tekst: Roland van der Linden       |       Foto’s: Ron Heinen

Vierpolders – HVC’10

In het duel met middenmoter Vierpolders had HVC’10 het niet makkelijk. Na de eerste helft was het duel nog steeds in balans: 1-1. In de tweede helft kon HVC’10 de wedstrijd naar zich toetrekken. De ploeg van trainer John de Ronde sleepte een benauwde 2-3 zege uit het vuur. Mitchell Bouwhuis, Jorno Reurink en Mees van Dijk (kreeg geel na zijn treffer wegens het uittrekken van zijn shirt) namen de doelpunten van HVC’10 voor hun rekening.

De thuisploeg, die de meeste kaarten heeft verzameld in 3D, ging er dit duel flink tegenaan. HVC’10 liep tegen kaarten aan voor het overtreden van simpele regels (praten, het veld inlopen na blessurebehandeling, en dus shirt uitrekken).

Naaldwijk – Lyra

Op eigen veld nam Naaldwijk de leiding in de wedstrijd na een half uur spelen dankzij een goal van Jeroen Vogels. Uit een mooie aanval kwam vlak voor de rust de tweede Naaldwijkse treffer tot stand. Uit een bal van Randy van Schelt scoorde Saïd Abdellaoui. In de tweede helft bleef een doelpunt lang uit. Pas in blessuretijd kon Stef van der Wel Lyra nog op 2-1 brengen. Lyra-speler Dylan Arbouw liep tegen twee gele kaarten op en moest dus voortijdig gaan douchen.

MVV’27 – Meeuwenplaat

Met bijna twintig minuten op de klok kwamen de bezoekers in Maasland op een 0-1 voorsprong. Vlak voor rust werd de situatie voor het gehavende MVV’27 er niet beter op. Wijnand van der Schee ontving zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Kort daarna miste Lourens van Rooijen een strafschop. In de tweede helft kon Huib van Barneveldt al snel de 1-1 aantekenen. MVV’27 kreeg nog kansen om te scoren en moest na een blessure in de slotfase zelfs met negen man verder. In de stand kwam echter geen verandering meer: 1-1.