3e klasse B: Wilhelmus naar tweede plaats, kostbare punten voor Ariston’80

In Voorburg was Wilhelmus met duidelijke cijfers Duindorp sv de baas. Ook KMD was in eigen huis aan de winnende hand tegen HMSH. DSVP lijkt zich veilig te spelen na een overwinning op DSVP. Ook Ariston’80 deed goede zaken tegen DWO.

Tekst: Roland van der Linden        |       Foto’s: Marcel Kouwenhoven

KMD – HMSH

De Wateringers kwamen prima uit de startblokken. Al na tien minuten opende Robin Verstraten de score namens KMD. In de 1-0 stand kwam tot aan de rust geen verandering meer. Ook na de thee bleven de treffers heel lang uit. Pas vijf minuten voor het eindsignaal kon Robin van Straaten de tweede treffer in het doel werken: 2-0. HMSH kwam nog wel terug tot 2-1 dankzij een doelpunt van Bekir Bulut. Van Straaten gooide daarna het duel op slot met de derde treffer van de Wateringse ploeg van trainer Dennis Roerade.

KMD had zowel voor – als na – rust meer doelpunten kunnen en eigen lijk moeten maken. In deze verder zeer sportieve wedstrijd moest de scheidsrechter jammer genoeg toch een rode kaart tonen aan een HMSH-speler wegens het neerleggen van een doorgebroken speler.

Ariston’80 – DWO

Pas in de tweede helft kon Ariston’80 de winst pakken. Na een doelpuntloze eerste helft kon het studententeam na de thee afstand nemen van de Zoetermeerse hekkensluiter. Eloy van Kessel opende de score, waarna Karel Wittekoek tekende voor de 2-0. Het slotakkoord was voor Van Kessel, die met zijn tweede treffer voor een 3-1 eindstand zorgde. DWO werd door de nederlaag dieper in de problemen gedrukt. Ariston’80 staat nu op een negende plaats.

Wilhelmus – Duindorp sv

Al in de eerste helft had Wilhelmus het duel beslist. De geelzwarte formatie doet volop mee om de tweede periodetitel en ging met een duidelijke 3-0 voorsprong aan de thee. Na de rust werden nog twee treffers toegevoegd. Sergio Veugelers (3x) en Joep Rietschoten namen de doelpunten voor hun rekening. Door de zege op Duindorp sv klom Wilhelmus naar een de tweede plek.

Concordia – DSVP

Een gedreven DSVP kreeg de kansen tegen Concordia, dat te weinig beleving toonde en weinig mogelijkheden kon creëren. Tien minuten voor de rust opende Cedric van der Meer de score: 0-1. Concordia dat tot de zestienmeter goed speelde, kon geen vuist maken en moest vlak voor het eindsignaal de 0-2 incasseren. Rick de Bruijn schoot DSVP de veilige haven in.