1e klasse C: VELO tegen TAC’90 weer onbeslist

In de uitwedstrijd speelde VELO ruim vijfenzeventig minuten met tien man, kwam desondanks twee keer op voorsprong en pakte uiteindelijk met 2-2 een verdienstelijke remise. In deze tamelijk slechte wedstrijd wisten beide teams niet te scoren en eindigde de wedstrijd dus in een bloedeloze 0-0.

Tekst: Louis de Letter      |        Foto’s: Alex Pronk

VELO had te maken met te veel blessures (Mart Dubbeld en Emiel Rours) en schorsingen (Benjamin el Amrani en Rens de Vries), waardoor trainer Kevin van der Geest op zoek moest naar waardige vervangers. VELO, met onder meer Joran ter Schiphorst, Ryan Korsuize, Joey Kouters en Erik Letsch in de basis, heeft alles gegeven, maar kreeg weinig kansen. Gelukkig was ook TAC’90, met vooral technisch meer vaardige spelers, niet bij machte om te scoren en de wedstrijd in winst om te zetten.

In het begin van de wedstrijd enkele doelpogingen van VELO via Erik Letsch, Abel Dries en Vince van Egmond, maar zonder succes. Na vijftien minuten nog een domper erbij voor VELO toen Storm Verheijen geblesseerd raakte en zich moest laten vervangen door Tim Bos (VELO O23), die terug kan zien op een verdienstelijk debuut. VELO was wel meer aan de bal, maar in de eindfase ontbrak het overzicht om tot scoren te komen. Tot aan de rust werd de wedstrijd er niet beter op met veel foutieve passes aan beide kanten en ook de stevige wind werd toch ook wel steeds meer een spelbreker. Zo bleef het dus 0-0 bij de rust.

Na de thee hoopten de toeschouwers op beter voetbal, maar die hoop werd helaas geen waarheid. Rond de 55e minuut wel een grote kans voor TAC’90, maar het schot van Randall Labordus werd via Ryan Korsuize en de paal omgezet in een corner. TAC’90 zocht wel meer de aanval, maar vooral Mohamed el Ousrouti en Randall Labordus vergaten met hun acties weer het teambelang. Ook de VELO-defensie stond goed en doelman Deniz Pamuk wist schoten op zijn doel eenvoudig te stoppen. VELO, met Sietse Fidom, Lars de Jong en Bas van Dommelen nog als vervangers voor Erik Letsch, Irshan Jagbandhan en Joran ter Schiphorst, probeerde het aanvallend ook nog wel, maar succes bleef uit.

Richting het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Meuwese, prima wedstrijd, werd steeds meer duidelijk dat deze wedstrijd geen winnaar verdiende, waardoor ook na de extra tijd de beginstand ook de eindstand werd: 0-0.

Aanstaande zaterdag speelt VELO uit tegen sv Den Hoorn dat twee punten meer heeft dan VELO. Het zijn altijd meer dan spannende wedstrijden waarin sv Den Hoorn (achtste plaats) zeker revanche zal willen nemen op de 2-1 nederlaag in Wateringen. Ook VELO (tiende plaats) zal weer alles moeten geven om de broodnodige punten mee te nemen naar Wateringen. Let op de aanvangstijd: 15.30 uur.