4e divisie B: HBS moet punten laten aan bezoekende Capelle

De Kraaien verzuimden om aansluiting te houden bij de subtop. Het thuisduel tegen het lager geklasseerde Capelle werd met 0-2 verloren. Ondanks de nederlaag staat HBS nog steeds op een zevende plaats.

Tekst: Roland van der Linden

HBS had een goede openingsfase en kreeg kansen via Jedsel Markes en Mink Hueting, maar een treffer bleef uit. Daarna was het de beurt aan Capelle om voor het doel van Luc Vurens te verschijnen, maar de bal belandde op de bovenkant van de lat. HBS kreeg daarna kans na kans, maar kon de bal niet in het doel krijgen. Aan de andere kant moest Vurens redding brengen op een inzet van Ryan Purvis. Capelle benutte in de slotfase van de eerste helft wel een mogelijkheid. Ryan Purvis bediende Bram van Eijk en die passeerde doelman Luc Vurens en schoot op Craeyenhout de 0-1 op het bord.

Lat

In de tweede helft kreeg Luca van Leeuwen (foto) al meteen een goede mogelijkheid maar verder dan de lat kwam de bal niet. Ook een tweede mogelijkheid was niet aan Van Leeuwen besteed, zijn inzet verdween nu naast het doel van Capelle. De bezoekers zagen kans op 0-2 te komen. Twee spelers schoten tegen elkaar aan en de bal kwam voor de voeten van Dennis van der Heijden, die het speeltuig breed legde op Bram van Eijk, maar het was uiteindelijk Jimmy Robert, die de bal in zijn eigen doel liet verdwijnen: 0-2.

Negen minuten voor tijd probeerde Niels van Pelt het nog, maar zijn schot werd fraai uit de hoek gehaald door doelman Ard de Vries van Capelle. HBS kreeg nog wat kansjes, maar de stand bleef 0-2. Grote vreugde bij Capelle en haar aanhang na het laatste fluitsignaal en een enorme teleurstelling aan HBS-kant.

 

Lees verder