4e Divisie B: RKAVV neemt punt mee uit Vlaardingen

In een wedstrijd, waarin voor beide teams, Zwaluwen Vlaardingen en RKAVV, de echte kansen schaars waren, bleef het dan ook bij een 0-0 stand. Voor RKAVV ook van belang, want de ploeg van trainer Peter Klomp kan momenteel elk punt goed gebruiken.

Tekst: Do Horta

Op Sportpark Zwaluwen kruisten RKAVV de degens met Zwaluwen Vlaardingen. De thuisploeg begon met hoogdruk naar voren te zetten en probeerde de mannen van Peter Klomp vast te zetten op eigen helft.  RKAVV wist hier wel raad mee, waardoor de wedstrijd zich vooral afspeelde op het middenveld. De grootste kans was wel voor RKAVV: Wesley Goeman (foto) stuurde Nick Gardenier diep en zijn schot belandde in het zijnet.

Uitbraken

In de tweede helft was de thuisploeg de bovenliggende partij en loerde RKAVV op snelle uitbraken. Zwaluwen Vlaardingen was gevaarlijk met enkele afstandsschoten. Kort voor tijd had Pjotr Lee Jongste dé kans om de wedstrijd te beslissen echter oog in oog met goalie Mike ten Kroode stond zijn vizier niet op scherp. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd was het RKAVV dat verzuimde om de wedstrijd winnend af te sluiten: uit een corner schoot Daan van Gaalen hard op doel, echter de keeper van Zwaluwen kreeg de bal recht tegen hem aan geschoten.