2e Divisie: Na goede eerste helft toch weer verlies voor Scheveningen

Niet alleen vanwege de zes nederlagen op rij, maar ook om enigszins weg te blijven van de nacompetitie, was het voor Scheveningen van groot belang in deze wedstrijd de drie punten binnen te halen. Na goed voetbal en enkele scoringskansen in de eerste helft, zag het ernaar uit dat dit zou gaan gebeuren maar helaas door een opleving van Rijnsburgse Boys en enkele verdedigingsfouten bij Scheveningen moest wederom een nederlaag worden geaccepteerd.

Tekst: John Carlier      |       Foto’s: Cor Spruijt

Scheveningen begon vanaf de aftrap Rijnsburgse Boys onmiddellijk onder druk te zetten en dat leidde in de negende minuut al tot een scoringskans voor Michael de Niet. Op basis van zijn snelheid gaf hij de verdediging en de keeper het nakijken, maar zijn schot werd nog net voor de doellijn door Bram Ros weggewerkt. Een goede start die zelfs een vervolg kreeg in de veertiende minuut. Weer was Michael de Niet de verdediging voorbij alsof men er niet stond, maar dit keer werd het schot gekeerd door de keeper.

Een goede start van Scheveningen gaf hoop voor het vervolg, maar Rijnsburgse Boys kon die aanvalsdrift van Scheveningen enigszins afstoppen en creëerde zowaar in de zeventiende minuut een kans om via Jeroen Spruijt de openingsscore op het bord te zetten. Met een fantastische reflex kon keeper Sven van der Maaten een doelpunt voorkomen. Wel moet gezegd worden dat deze kans ontstond door een slordige terugkopbal van Gautam Kalpoe.

Zeker door deze mogelijkheid kwam Rijnsburgse Boys beter in haar spel en forceerde na deze mogelijkheid twee corners die nog niet het gewenste resultaat opleverden. Bij die tweede corner was er enigszins sprake van geluk voor Scheveningen, want de bal werd diverse keren op doel geschoten, maar door een mêlee van spelers werd een scoringskans ontnomen.

In de slotfase van de eerste helft was het toch weer Scheveningen, dat goed het initiatief nam en de draad weer oppakte zoals het was begonnen. Het was Lex Immers die vanuit een voorzet van Jordy Strooker de bal hard inkopte, maar keeper Wesley Zonneveld tikte de bal met een geweldige reflex tot corner. Bij de laatste kans voor de rust bediende Lex Immers Tom Beugelsdijk op maat, maar ook dit keer werd de bal net voor de doellijn gekeerd. In de laatste minuut voor de rust kreeg Scheveningen nog wel een corner en benadrukte daarmee dat het een aantrekkelijke eerste helft afsloot en vervolgens positief aan de tweede helft kon beginnen.

Dat gebeurde ook, want in de beginfase begon de thuisploeg al direct met twee corners. Bij de tweede corner veroorzaakte een verdediger van Rijnsburgse Boys een overtreding net buiten het strafschopgebied, waardoor Jari de Jong een vrije schop mocht nemen, maar zijn schot stuitte af op de muur.

Hoewel het daar helemaal niet naar uitzag, nam Rijnsburgse Boys geheel onverwachts de leiding. Wel moet gezegd worden dat dit doelpunt ontstond door een verkeerde uittrap van Sven van der Maaten. De bal kwam voor de voeten van Furhgil Zeldenrust en van dit buitenkansje maakte hij gretig gebruik en schoot de bal buiten bereik van de keeper in de uiterste hoek. Een geheel onverwachte stand van 0-1.

Blijkbaar gaf dit frustraties bij Gautam Kalpoe, waardoor hij onnodig tegen een gele kaart opliep. Die gele kaart en wellicht die onverwachte 0-1 stand waren mogelijk de aanleiding dat Scheveningen enigszins terugviel, waardoor het in de drieënzestigste zelfs onverdiend de 0-2 achter hun oren kreeg. Wel moet gezegd worden dat het een wonderschoon doelpunt was van Delano Asante. Hij werd volkomen vrijstaand aangespeeld en zijn schot ging over Sven van der Maaten en kwam hoog in de touwen tot stilstand.

Bij deze 0-2 leek het gedaan voor Scheveningen. Voor deze score was Jaimy Brute er al uitgehaald en vervangen door Ian van Baalen. En vervolgens werd ook Gautam Kalpoe gewisseld en vervangen door Barry Rog. Blijkbaar was de 0-2 stand voor trainer Hein Leliveld van Rijnsburgse Boys voldoende en wisselde hij ook nog een aantal spelers. In de slotfase van de wedstrijd probeerde trainer John Blok met een wissel nog wel wat te forceren, maar in de score kwam geen verandering meer. Ondanks een heel goede eerste helft en ook een goede start van het tweede bedrijf van Scheveningen-kant, ging Rijnsburgse Boys toch enigszins geflatteerd met drie punten naar huis.