3e Divisie: TOGB met lege handen na rake kopbal TEC-aanvoerder Ket

TOGB heeft op bezoek bij TEC, na een 0-0 ruststand, het onderspit gedolven. In Tiel na negentig minuten stapten de gastheren door een rake kopbal van TEC-aanvoerder Ket, met een 1-0 overwinning van het veld. Het was voor de Gelderse formatie de vijfde zege op rij in de jacht op promotie en voor TOGB de dertiende nederlaag van het seizoen.

Tekst: Ron Fruining

TEC heeft veel ervaring in de gelederen. Toch was TOGB naar de mening van haar trainer in de eerste helft beter. Jonk: ,,We waren in de eerste vijfenveertig minuten gewoon beter. We stonden goed, creëerden drie tot vier mogelijkheden, terwijl TEC niet verder kwam dan één mogelijkheid. Organisatorisch hadden we het goed voor elkaar, zodat TEC er niet doorheen kon komen.”

Improviseren

Sitor Sla werd na de rust vervangen door Youri de Winter (foto). Verder moest de technische staf van de geelzwarten creatief denken en omgaan met haar opstelling. Finn Ameling, gestart als centrale verdediger, en linksachter Jordan Weegman, moesten er met een kwetsuur vanaf. Weegman kreeg een tik op zijn enkel, had verder gekund, maar werd toch gewisseld. Kjell Scheers kwam erin voor Ameling en Weegman werd vervangen door Brandon Sousa, die op linksachter aan de bak moest. Een plek die hij niet vaak bezet.

Slim

TEC probeerde het gat in de TOGB-muur te vinden, maar had de grootste moeite het gat te vinden. Jonk: ,,Na de wissels was het kijken hoe wij hiermee omgingen. Je moet dan slim blijven verdedigen en er waakzaam voor zijn dat je niets weggeeft. Het is dan jammer dat je uit een vrije trap toch een treffer tegen hebt gekregen. Wij gaan een duel aan, waar je beter met je tegenstander mee had moeten lopen en hem naar de zijkant had moeten drijven. Door het duel aan te gaan, krijgt TEC een vrije trap. Hieruit scoren zij door een rake kopbal de 1-0. Dan baal je als team enorm.”

Lat

TOGB ging niet bij de pakken neerzitten na de treffer. Sterker, het had drie minuten later eigenlijk recht op een treffer. Jonk: ,,Kort na de treffer van TEC, raakte Youri de Winter van dichtbij de lat. Met iets meer geluk valt zo’n bal wel binnen en staat het 1-1. Het mocht niet zo zijn vandaag.” TOGB speelde een prima wedstrijd tegen TEC. Jonk: ,,We hebben als team een goede wedstrijd neergezet. Het veld viel mee, gezien de regen die het heeft moeten verwerken. Wij hebben gestreden als team, stonden goed compact, maar verliezen wel door één moment. We hebben als team niet gekregen waar we wel recht op hadden.”