Vrouwen 2B/2C: Forum Sport wint lastig uitduel, RKAVV langs hekkensluiter

De vrouwen van RKAVV sloegen in de tweede helft toe tegen Oegstgeest en nestelden zich stevig in middenmoot. Forum Sport won in Klaaswaal van SSS 2 en blijft meedraaien in de top. DSVP won de derby van Ariston’80. SEP moest haar meerdere erkennen in XerxesDZB.

2e klasse B

FC Oegstgeest VR –   RKAVV VR

RKAVV speelde een kwalitatief teleurstellende eerste helft in een te laag tempo. FC Oegstgeest profiteerde van een fout bij de bezoeksters, waardoor de spits van FC Oegstgeest de bal in de elfde minuut achter gelegenheidskeepster Jesse van Leeuwen kon schuiven. Na een kwartier in de tweede helft ging RKAVV één-op-één spelen om iets te forceren. Dit had resultaat. Na de gelijkmaker van Lianne van Oosterwijk bleef RKAVV de druk verhogen. Met nog tien minuten op de klok mocht de aan haar pols geblesseerde keepster Emily Berry haar speelminuten maken als veldspeelster. In de 84e minuut kon Berry de 1-2 uit een corner op het scorebord schieten en diep in blessuretijd scoorde zij opnieuw uit een hoekschop de beslissende 1-3.

Vrouwen 2e klasse C

DSVP VR – Ariston’80 VR

In de eerste helft kregen beide teams weinig kansen. De thuisclub ging aan de thee met een 1-0 voorsprong. Een bal van Danique van der Klugt belandde via een speelster van de studentes in het doel. Na de thee kreeg DSVP meerdere kansen en kon halverwege de tweede helft de terechte 2-0 aantekenen. Ariston’80 knokt zich terug in het duel, maar kon pas vlak voor tijd op 2-1 komen dankzij Susanne Epema, die alert was bij een te korte terugspeelbal op de keepster.

SSS VR2 – Forum Sport VR

Al na zes minuten kon Forum Sport de openingstreffer produceren. Na een uitstekende aanval over links stond Eline Hoogteijling klaar om de bal onhoudbaar in de hoek te schieten. De ploeg uit Voorburg was de gehele eerste helft de betere en het spel speelde zich voornamelijk op de helft van SSS af. Echte kansen creëerde Forum Sport niet echt. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. De uitstekende keepster van de thuisploeg hield haar doel schoon bij de vele kansen die Forum Sport kreeg. De bezoeksters keerden huiswaarts met een magere, maar terechte 0-1 overwinning op zak.

SEP VR – XerxesDZB VR

Op Sportpark Tanthof Zuid kwamen de bezoeksters uit Rotterdam op een 0-2 voorsprong door treffers van Rowena Ondaan en Sherrallin Henriquez. Na een tegentreffer van SEP-speelster Julia Wilbers deelde Roebi Schwab de genadeklap uit namens XerxesZDZB : 1-3.