O23 3C/3D: Alleen FC ’s-Gravenzande kan de winst pakken

In de derde divisie waren er maar weinig hoogtepunten op zaterdag. In 3C gingen HVV, Scheveningen en Graaf Willem II VAC onderuit. FC Zoetermeer pakte een punt tegen BVCB in 3D. FC ’s-Gravenzande was DSO de baas in een regionaal duel.

O23 3e divisie C

HVV O23 – Hillegom O23

HVV verspeelde haar koppositie in het duel met concurrent Hillegom. De bezoekers waren met 1-4 duidelijk de betere ploeg. Hillegom staat nu op een vierde plaats net achter HVV, maar heeft de minste verliespunten.

Graaf Willem II VAC O23 – EMM’21 O23

De thuisploeg had een hoopvolle eerste helft en ging met een 1-0 voorsprong aan de thee door een treffer van Jack Kusters. Tien minuten in de tweede helft kwam EMM’21 op gelijke hoogte. Graaf Willem II VAC nam opnieuw de leiding na een treffer van Amin Boye, maar kon de winst niet pakken. EMM’21 keerde uiteindelijk huiswaarts met een 2-3 overwinning.

Nieuwkoop O23 – Scheveningen O23

In het uitduel bij mede laagvlieger Nieuwkoop kende Scheveningen O23 een hoopvolle start. Na de openingstreffer van Gandy Fuzni in de vierde minuut kwam Scheveningen iets meer dan een kwartier later zelfs op 0-2 na een doelpunt van Ksawery Usko. Nog voor de rust had Nieuwkoop de stand gelijkgetrokken en in de tweede helft besliste de thuisclub het duel met twee treffers in haar voordeel: 4-2.

O23 3e divisie D

FC Zoetermeer O23 – BVCB O23

In Rokkeveen hield FC Zoetermeer de bezoekers op een 2-2 gelijkspel. Jay Koegler bezorgde de ploeg van trainer Ferdy Macnack (foto) een 1-0 voorsprong, maar nog voor de rust kwam BVCB op gelijke hoogte. Ook na de thee nam FC Zoetermeer de leiding. Nu was Yassine Benserhane trefzeker, maar BVCB herpakte zich goed en kon de stand gelijktrekken: 2-2.

FC ‘s Gravenzande O23 – DSO O23

Debutant DSO ging met een 0-1 stand de rust in. Martin Kubata opende de score voor de Zoetermeerders. In de tweede helft nam FC ’s-Gravenzande de controle over en kwam door treffers van Dave van Daalen en Wouter van Gaalen (penalty) op 2-1. DSO kwam nog wel terug tot 2-2 dankzij een doelpunt van Dinant Tromp. Daarna waren het de Westlanders die door doelpunten van Tim Rolff en Dano van Leeuwen naar een 4-2 overwinning wegliepen. Vlak voor tijd miste DSO nog een strafschop.