O23 2B: RKAVV licht koploper pootje, nipte zege voor Quick

Quick was in het uitduel bij Nieuwerkerk maar net de betere ploeg en staat nu op een derde plaats met negen punten. Ook RKAVV heeft negen punten na een 1-0 overwinning op koploper Jodan Boys. sv Den Hoorn moest haar meerdere erkennen in TOGB. FC Skillz en Forum Sport kwamen een gelijkspel overeen.

Tekst: Roland van der Linden       |        Foto: Sebastiaan Gijsbertsen

TOGB O23 – sv Den Hoorn O23

In het uitduel bij TOGB kon sv Den Hoorn niet voor een verrassing zorgen. De thuisploeg had bij rust een 1-0 voorsprong te pakken. Na de thee kon sv Den Hoorn de achterstand niet meer ongedaan maken. De bezoekende ploeg eindigde het duel met tien man na een volgens trainer Merijn Verdouw onterechte rode kaart en miste in de slotfase nog een grote kans op de gelijkmaker: 1-0.

Jodan Boys O23 – RKAVV O23

Met maar liefst zeven absente basisspelers trad RKAVV aan tegen de koploper. De eerste helft verliep slordig en onwennig voor de bezoekers. Na de hervatting namen Bryan Richardson en Khalid Kada na enkele tactische aanpassingen RKAVV bij de hand. Jodan Boys kwam er niet meer aan te pas en na het invallen van Bink Schrier werd RKAVV oppermachtig. Een schot van Schrier werd nog gepareerd door de Goudse doelman, maar Kada stond op de juiste plek om de bal perfect binnen te schieten (zie foto). De scheidsrechter zag nog een zuivere penalty voor de Leidschendamse ploeg over het hoofd, die daarna de wedstrijd rustig uitspeelde: 1-0.

Nieuwerkerk O23 – Quick (H) O23

Het duel tussen de rode lantaarndrager Nieuwerkerk en de Haantjes leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen. Twee minuten voor het eindsignaal leverde een schot van Victor Kortekaas nog geen treffer op, maar was in de rebound Alex Verhage alsnog trefzeker en keerde Quick met een 0-1 zege huiswaarts.

FC Skillz O23 – Forum Sport O23

Forum Sport begon geconcentreerd en gedisciplineerd aan de wedstrijd. Dit resulteerde in heel goed voetbal waarmee FC Skillz moeite had. De na vier maanden blessureleed teruggekeerde Giovanni Qureshi scoorde uit een zeer mooi opgezette aanval van achteruit de 0-1. Forum Sport zette door maar verzaakte de 0-2 te maken. Na de thee viel dan toch de 0-2. De doelpuntenmaker was Juan Sebastián Navia Romero. De vreugde was van korte duur. Een misverstand in de Voorburgse defensie leidde tot de 1-2 van Dylano van den Barsselaar. FC Skillz was nog niet klaar met haar comeback. Ondanks diverse kansen voor Forum Sport was het de Haagse ploeg die op 2-2 kwam in de slotminuten. Abdesammie el Bouzrouti tekende voor de 2-2 eindstand.