O23 1B: HBS naar winst in Werkendam, Westlandia in derby langs VELO

Westlandia won ook haar vierde duel in de voorjaarscompetitie. De Naaldwijkers wonnen het Westlandse onderonsje van hekkensluiter VELO met klein verschil. HBS was ook aan de winnende hand. Kozakken Boys kreeg met 1-2 klop.

O23 1e divisie B

Kozakken Boys O23 – HBS O23

Kozakken Boys begon sterk aan de wedstrijd en wist vaak de vrije man te vinden. HBS kwam daardoor niet aan voetballen toe. Uit een omschakelmoment kwam Kozakken Boys op 1-0. Na een uitbraak over de linkerflank kon de ploeg uit Werkendam de bal binnenwerken. HBS kreeg na wat omzettingen meer grip op het duel. Spits Boris Wetzel speelde op links Julian van den Raad vrij en die stelde met een afgemeten voorzet Justus van Kuik instaat om de 1-1 in de touwen te werken.

HBS werd na de hervatting meteen gevaarlijk, maar het duurde tot de 65e minuut tot de 1-2 viel. Mica Knoester scoorde uit een strafschop. Beide teams kregen nog kansen om te scoren, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Westlandia O23 – VELO O23

Zoals verwacht was Westlandia veelvuldig in balbezit en met de nodige individuele kwaliteiten de bovenliggende partij. Maar VELO stond goed en bleek een lastig obstakel voor de ploeg uit Naaldwijk. De thuisploeg van Christiaan van Dam (foto) kreeg kansen, maar VELO verdedigde met man en macht. De rust werd bereikt zonder dat er gescoord was.

In de tweede helft zette Westlandia hoger druk, waardoor VELO ook ruimte kreeg om aan te vallen. De Wateringers zagen een inzet van Jari de Letter stranden op de keeper. Het duel leek op een gelijkspel af te stevenen. Een bal van Westlandia kwam terecht achter de verdediging van VELO. Samuel Kucharik nam de bal geweldig aan en scoorde de 1-0. VELO ging nog vol in de aanval en zag een bal van de lijn gehaald worden. De gastheren hielden stand en zijn door de 1-0 zege de koploper in de eerste divisie B.