Vrouwen Eredivisie: ADO Den Haag Vrouwen grijpt naast zege in Zwolle

Ondanks een overwicht is ADO Den Haag Vrouwen er niet in geslaagd de volle buit uit Zwolle mee te nemen. De kansen waren dit keer niet besteed aan de Haagse aanval. Het bleef tegen PEC Zwolle dan ook 0-0.

Foto’s: Eric de Wit

ADO Den Haag nam in de subtopper tegen PEC Zwolle snel het initiatief, al was de eerste mogelijkheid voor de thuisclub. Shanique Dessing was direct daarna dicht bij de openingstreffer. Haar schot ging rakelings naast. Daarna bracht zij Louise van Oosten in stelling. Haar poging werd een prooi voor de keepster van PEC Zwolle. De gasten zetten PEC zoveel mogelijk vast op eigen helft, maar mochten daarna niet mopperen dat een uithaal van Zuidberg naast het Haagse doel verdween. Een goede Haagse aanval vlak voor rust leverde ook geen doelpunt op.

Na de wisseling van helft deden de Haagse vrouwen nieuwe pogingen de score open te breken. Van Oosten probeerde Lobke Loonen weg te sturen. Haar pass was net te hard. Een schotkans voor Nikki IJzerman ging verloren en een vrije trap van Dessing vond de mee opgerukte Daniëlle Noordermeer niet. Ook twee Haagse hoekschoppen leidden tot niets. Een indraaiende corner van Dessing leverde wel gevaar op. De kopbal van Loonen vloog net over de lat.

Voor het Haags kwartiertje werd Vanessa Susanna in het veld gebracht. Bij een dreigende doorbraak werd haar de weg versperd. Loonen stuurde daarna Dessing alleen op het doel af. Zij mikte het leer recht in de handen van de goalie. Een uithaal van afstand van Pleun Raaijmakers verdween ook naast het vijandelijke doel. Aan de overkant voorkwam Kayra Nelemans een zeldzame Zwolse kans. Een door Susanna in de laatste minuut van de blessuretijd afgedwongen corner kon uiteindelijk de ban evenmin breken. Het bleef in Zwolle 0-0, waar de Haagse vrouwen meer hadden verdiend.

(Bron: ADO Den Haag Vrouwen/Roeland Gelink)