2e klasse D: Vitesse Delft zorgt niet voor verrassing bij koploper CION

CION heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse Delft met 2-0 gewonnen. De koploper in de tweede klasse D liet zich niet verrassen, door een – vooral in de eerste helft – zeer aardig voetballend Vitesse Delft.

Tekst: Harold Koster        |        Foto’s: Moshe Amsalem

De gasten waren met goede bedoelingen naar Vlaardingen gekomen. Het zit Vitesse Delft de laatste tijd niet mee en er worden weinig goede resultaten behaald. In de eerste helft was er van krachtsverschil geen sprake. Veel wapenfeiten waren er niet, of het moet de gele kaart zijn, die Hamza el Kaddouri in de twintigste minuut van scheidsrechter Ed Pieterman ontving. Even later moest CION-verdediger Desley de Wolf het veld geblesseerd verlaten.

De kansen waren schaars. In de 34e minuut leek er een overtreding van Richomar Ricards te worden begaan. De scheidsrechter liet doorspelen, maar spits Jeffrey Pols wist de kans niet te verzilveren; hij schoot over. Twee minuten later was het de beurt aan Vitesse Delft. Een goede aanval op links belandde bij Rick Burgering, die met een schitterende steekpass Gigi Vermeer in stelling bracht. Doelman Bryan Struis wist de inzet van Vermeer te keren en zodoende bleef het tot de rust 0-0, een terechte tussenstand.

De tweede helft begon, zoals het eerste bedrijf eindigde. Het spel golfde op en neer, terwijl het nauwelijks kansen opleverde. In de 54e minuut was er succes voor CION. De ploeg van trainer Verbeek kwam op rechts door en een afgemeten voorzet belandde bij Pols, die binnenkopte: 1-0. Vier minuten later was het weer raak. Aarzelend optreden in de verdediging van de Delftenaren, waardoor Sander Barragan binnen kon schieten en keeper Sven Bekking voor de tweede keer kansloos liet: 2-0.

Het leek alsof er iets knakte bij Vitesse Delft. De ploeg van scheidend trainer Ronald Hes kon het goede spel van de eerste helft niet meer evenaren en speelde een verloren wedstrijd. CION kon achteroverleunen met de comfortabele voorsprong. De bezoekers kregen nog wel een paar mogelijkheden via het talent Rayan Achalhi en invaller Nasreddine Harras, maar keeper Struis werd niet echt meer op de proef gesteld en hield z’n doel schoon.

CION blijft de koploper en gaat volgende week op bezoek bij Westlandia. Vitesse Delft, dat al zeven wedstrijden niet heeft gewonnen, speelt volgende thuis tegen Nieuwerkerk.