Oud-ADO Den Haag-speler Vicente Besuijen succesvol voor FC Emmen

In de KKD-competitie kreeg koploper Willem II vrijdag andermaal een nieuwe dreun te verduren. Na de eerdere nederlaag tegen Roda JC (2-3), was ditmaal FC Emmen met 2-0 te sterk voor de ploeg van hoofdtrainer Peter Maes.

Tekst: Peter Petit

Bij FC Emmen was een hoofdrol weggelegd voor Vicente Besuijen (foto). De rechterspits, die van 2020 tot 2022 voor ADO Den Haag uitkwam, scoorde in het treffen tegen de Tilburgers zijn eerste doelpunt voor FC Emmen, dat hem aan het begin van dit jaar tot aan het einde van dit seizoen heeft gehuurd van het Schotse FC Aberdeen.

Bierdouche

Een lange inworp van teamgenoot Jeff Hardeveld werd voor het doel van Willem II verlengd door Joey Konings, waarna Besuijen van dichtbij de 1-0 in de touwen schoot. Na zijn eerste goal in Emmense dienst, rende de snelle rechterspits naar het volle uitvak van Willem II waar hij vervolgens werd getrakteerd op een bierdouche. In de microfoon van de regionale omroep RTV Drenthe liet Besuijen na afloop weten dankbaar te zijn voor zijn eerste treffer voor zijn nieuwe club. ,,Hard werken wordt altijd beloond. En nu op naar meer, voor het team en voor mezelf.”

Lees verder