Futsal: zvv Den Haag Vrouwen maakt indruk in Kop van Noord-Holland

Op zeer indrukwekkende wijze heeft de ploeg van René Havermans en Jeffrey Brand nipt afstand kunnen nemen van een sterk DWOW. Vooral door teamwork en mentale veerkracht won de ploeg uit de Hofstad in extremis: 3-4.

Tekst: Ulis van Maanen

Onder aanvoering van teamcaptain Priscilla de Vos nam zvv Den Haag al vanaf de start het voortouw. Gehuld in het zwarte uittenue kwam het sterk uit de startblokken met vloeiende aanvalsgolven richting DWOW’s uitblinkende sluitpost. Het was desondanks niet vreemd dat al in de vijfde minuut clubtopscorer Larissa Boerenstam voor de Haagse openingstreffer zorgde: 0-1. zvv Den Haag zat in dat vroege stadium van de wedstrijd al in een positieve flow.

Sterker, een minuutje later dook ex ADO Den Haag-topper Priscilla Mesker op richting het doel van de thuisploeg. ‘Messie’ aarzelde geen moment en als een kanonskogel verdween de bal tegen de netten: 0-2. Het was dan ook zvv Den Haag, dat collectief de wedstrijd dicteerde.

Veerkracht

DWOW schrok wakker van de imponerende tegenstander. Met de gevaarlijke aanvoerster als aanvalsleider begon de thuisploeg zich op te richten. En hoe? Binnen een kwartier spelen in de eerste helft kwam de ploeg uit Wieringerwerf langszij: 2-2. Onnodige fouten aan Haagse zijde lagen hieraan ten grondslag. En dan…op slag van rust kwam weer die – typisch Haags- onvermijdelijke mentale veerkracht naar boven na een tegenslag. Met vereende krachten werd wederom de excellerende ‘Messie’ in stelling gebracht. Haar ‘lethal weapon’ is haar dodelijke linker. Met de snelheid van een TGV doorboorde zij bijna de netten van de tegenstander: 2-3. Wat een sensationeel einde van een enerverende eerste helft.

Kraker

Het publiek was in groten getale naar de knusse en authentieke Zuiderzeehal afgekomen. De wedstrijd kon vooraf dan ook bestempeld worden als een kraker in poule B van de eredivisie futsal vrouwen. Ook de Haagse aanhang liet danig van zich horen en het was dan ook niet vreemd dat ‘Oh Oh Den Haag’  door de speakers klonk. Beide kampen zongen samen mee, de sfeer zat er goed in.

De tweede helft liet een wedstrijdfase zien waarin DWOW weer op zoek ging naar de gelijkmaker. Het ging er af en toe flink aan toe. Het lag niet bepaald aan beide teams dat de irritatiemeter volliep. Dubieuze arbitrale beslissingen deden de wedstrijd qua amusementswaarde dalen. Het was dan ook niet onlogisch dat beide trainers hun time-out gebruikten om de gemoederen te bedaren en de focus uitsluitend te zetten op futsal!

Topvorm

Juist in die fase van een vijftal minuten kreeg zvv Den Haag maar liefst drie gele kaarten van de marchanderende arbitrage. Het was niet makkelijk voor de Haagse ploeg die futsalfocus te behouden. En toch bleef het overeind en met die tussenstand bleef het geelgroene team haar eigen spel spelen. De combinaties tussen futsal-toptalent Celine van der Toorn en de sluwe en onberekenbare Priscilla de Vos gingen gewoon door. De wekelijks uitblinkende Haagse sluitpost Lisa Franken (foto) toonde niet alleen haar topvorm, maar verzond hoogstpersoonlijk een wereldpass waaruit ‘Messie’ kon scoren.

Het bleef spannend tot op het eind. Eerst kwam DWOW nog terug en langszij: 3-3. De dubieuze arbitrale miskleunen deed de irritatiemeter bijna klappen. Met nog twee minuten spelen kreeg zelfs coach Havermans een gele prent. Voor welk delict was niet echt duidelijk. Emotie maakte in de voorlaatste minuut van de wedstrijd gelukkig plaats voor opluchting. Een nipte en zwaarbevochten uitzege was immers een feit!

Lef

Als team heeft zvv Den Haag keihard gestreden, enorm veel passie en lef getoond. De mentale veerkracht van de ploeg van Havermans en Brand was fenomenaal te noemen en bewonderenswaardig. Met 3-4 winnen in de heksenketel van futsalbolwerk Zuiderzeehal van een sterk DWOW is geweldig. Deze nipte uitzege mag echt op het conto geschreven worden van het hele team van zvv Den Haag.

Na afloop toonde René Havermans zich uiterst tevreden over het behaalde resultaat en niet op de laatste plaats over de tomeloze inzet, strijd en mentale veerkracht van zijn vrouwenploeg. Op de terugweg in de bus van Touringcarbedrijf Ut Breeje Durp bleef het lang heel gezellig met onder meer ‘De Engelbewaarder’ en nog meer aanstekelijke meezingers. Stil zitten was lastig!

Volgende week ontvangt zvv Den Haag in Sporthal Hogeveld in Wateringse Veld het Zeeuwse ZVV Middelburg. De entree is vrij.

 

Lees verder