Thijmen Goppel scoort voor Wehen Wiesbaden in promotieduel tegen Elversberg

Thijmen Goppel (foto), goed voor 41 duels bij ADO Den Haag in de periode tussen 2017 en 2020, was zondagmiddag belangrijk voor zijn ploeg Wehen Wiesbaden. In het duel tegen Elversberg, evenals Wehen afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 2e. Bundesliga, scoorde Goppel pal voor rust het eerste doelpunt in een wedstrijd die een 0-3 eindstand kende.

Tekst: Peter Petit

Dankzij deze zege heeft Wehen afstand genomen van de degradatiezone in de één na hoogste voetbalafdeling in Duitsland. Met een dertiende plek en dertig punten heeft de ploeg nu zes punten meer dan Braunschweig, dat op de zestiende, promotie-degradatieplek, staat. Goppel bestreek met het snelle tempo waarmee hij ook in Den Haag bekend werd, vanaf de middenlijn het veld richting Nicolas Kristof, de Saarlandse doelman van Elversberg, die geen antwoord had op de bekeken schuiver van de geboren Leiderdorper.

Goppel nam tegen Elversberg op de rechterflank de plaats in van een andere oud-ADO Den Haag-speler, die voor Wehen uitkomt, Amar Catic, voor deze wedstrijd gepasseerd door Wehen-hoofdtrainer Marcus Kauczinski. Het doelpunt in dit promotieduel was het derde seizoensdoelpunt van Goppel, die ook een verleden heeft bij NEC Nijmegen, MVV en Roda JC. Het contract van de vleugelspeler bij Wehen loopt nog tot de zomer van 2025.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder