RKDEO stelt Joren Tromp aan als nieuwe hoofdtrainer

Joren Tromp (foto) is vanaf het seizoen 2024-2025 de nieuwe hoofdtrainer van de mannenselectie bij RKDEO. Hij is daarmee de opvolger van Wesley Epskamp, de huidige hoofdtrainer. In de afgelopen weken werden diverse gesprekken gevoerd en die hebben uiteindelijk geleid tot de aanstelling van de 37-jarige Tromp.

Delftenaar Joren Tromp is op dit moment bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer bij VFC (zondag). Daarvoor was hij actief als trainer van Barendrecht O23-1. Zijn trainerscarrière begon in de jeugdopleiding van DHC, waar hij selectieteams van de jongste leeftijd tot aan de O17-selectie onder zijn hoede had. In die periode werkte Tromp onder meer met de huidige RKDEO-selectiespeler Thomas Aangenendt. In dit lopende seizoen is Joren Tromp ook assistent-trainer bij Derde Divisionist TOGB, als een stage die onderdeel uitmaakt van zijn opleiding voor het VC4 (UEFA-A)-diploma. Deze opleiding wordt eind dit seizoen afgerond.

KNVB

Tromp is daarnaast in dienst bij de KNVB als docent voor de VC2 (UEFA-C)-cursus en als scouting coördinator voor regio 13/14 waar hij twintig scouts elke week aanstuurt om de meest getalenteerde spelers in kaart te brengen en trainer van het JPN-traject (jeugdplan Nederland). In het dagelijks leven werkt hij als docent Lichamelijke Beweging en docent Engels in Delft.

DHC

Als speler kwam Joren Tromp heel wat jaren uit voor DHC. In de jeugd speelde hij nog samen met Wesley Epskamp en RKDEO TC-lid Sam Ruinard. In de senioren kwam Tromp jarenlang uit voor de hoofdmacht van DHC, die destijds nog op het één na hoogste amateurniveau van Nederland speelde. Aan het einde van zijn spelersloopbaan volgde er nog één seizoen bij VELO, waarna Tromp alsnog terugkeerde op het DHC-nest.

Profiel

De technische commissie van RKDEO, in de personen van Jeroen Bakker en Sam Ruinard, is verheugd in Joren Tromp een nieuwe hoofdtrainer te hebben gevonden, die prima past in het vooraf opgestelde profiel. Relatief jong, gedreven, maar beschikkend over de nodige ervaring en gewend om met een relatief jonge selectie aan goede resultaten te werken.

Bij de foto (vlnr): Samuel Ruinard (RKDEO TC), Joren Tromp, Jeroen Bakker (RKDEO TC)

Lees verder