Voormalig Quick-speler Mohamed Oukhattou debuteert bij PEC Zwolle

Afgelopen zomer verkaste Mohamed Oukhattou (foto) van het Haagse Quick naar Eredivisionist PEC Zwolle, waar hij een contract tekende voor drie seizoenen. Hij sloot in eerste instantie aan bij Onder 21, maar pakte zijn kans en mocht zondag in de Eredivisie in de hoofdmacht debuteren als invaller tegen sc Heerenveen.

Tekst: Ton Beije

Bij een 2-0 achterstand probeerde PEC Zwolle toch nog terug te komen in de wedstrijd. Mohamed Oukhattou kwam als debutant in het veld in de 74e minuut en viel in voor Ody Velanas. De Zwollenaren slaagden er echter niet in om terug te komen in de wedstrijd.

Vertrouwen

Bij zijn overgang naar PEC Zwolle afgelopen zomer zei de toen 18-jarige in een interview: ,,Deze club is een perfecte plek voor mij. De afgelopen jaren hebben meerdere voetballers van mijn leeftijd in Zwolle de kans gekregen en dat pakte vaak heel goed uit. Natuurlijk besef ik me dat je er nog lang niet bent wanneer je een contract tekent bij een BVO, maar omdat ik veel vertrouwen voel vanuit de trainers én ik er alles aan ga doen om hier te slagen, ga ik dit avontuur met vertrouwen tegemoet.’’

‘Mo’ Oukhattou, als speler van Quick (Foto: Marcel de Kler)

Ook technisch directeur Marcel Boudesteyn was toen al vol of over Oukhattou: ,,Een speler waarvoor supporters naar het stadion komen. Hij is behendig, heeft een geweldig balgevoel en is daarnaast ook nog eens doelgericht en super leergierig”, liet hij in een persbericht weten.

Mohamed Oukhattou heeft het voorlopig waargemaakt en dat resulteerde afgelopen zondag in zijn debuut in de hoofdmacht. Weer een speler van Quick die doorbreekt in het betaalde voetbal.

(Kopfoto: Orange Pictures)

Lees verder