Late goal Emanuel Emegha niet genoeg voor in degradatienood verkerend Strassbourg

De uit Den Haag afkomstige spits Emanuel Emegha (foto) tekende zondag in de hoogste klasse van de Franse competitie voor zijn club Strassbourg in het duel tegen Montpellier zijn vijfde competitiedoelpunt van het seizoen aan.

Tekst: Peter Petit

Emegha (21), met in Nederland een verleden bij de jeugd en (kortstondig) eerste selectie van Sparta Rotterdam, scoorde zijn doelpunt, de 1-2 voor Strassbourg, in minuut 83. Hij leek daarmee de winnende goal te hebben gemaakt, maar had buiten uitblinker Arnoud Nordin van Montpellier gerekend die in de 87e minuut met zijn tweede goal van de wedstrijd, de eindstand van dit duel op 2-2 bepaalde.

Droomtransfer

Met 26 punten en een twaalfde plek op de ranglijst van Ligue 1 heeft Strassbourg slechts drie punten voorsprong op Montpellier dat op de zestiende plaats staat, aan het eind van het seizoen goed voor een promotie/play-off plek. Afgelopen zomer maakte Emegha, speler met Nigeriaanse roots, een droomtransfer van Sturm Graz naar de ploeg uit de hoofdstad van de Elzas. Emegha tekende een verbintenis van vijf jaar bij Strassbourg dat naar verluidt bereid was vijftien miljoen euro voor de Haagse centrumspits op tafel te leggen.