John de Wit, trainer sv Madestein, begrijpt alle ophef niet

Afgelopen zaterdag werd het duel in de vierde klasse C tussen sv Erasmus en sv Madestein in de rust gestaakt, omdat diverse spelers van sv Madestein afhaakten en de ploeg niet genoeg spelers (bij aanvang waren er elf spelers beschikbaar) meer had om de wedstrijd uit te spelen.

Tekst: Ton Beije

Trainer John de Wit (foto) van sv Madestein begrijpt alle ophef in de media niet zo goed. De wedstrijd moest door de scheidsrechter in de rust worden gestaakt, maar ook in de eerste helft verliep niet alles rustig.

Treurnis

De lezing van sv Erasmus op haar website: ,,Bij een 3-0 voorsprong begon de treurnis. sv Madestein protesteerde voor buitenspel, maar kreeg hierin (terecht) geen gelijk. Enkele spelmomenten later kreeg sv Madestein een buitenspelgeval tegen en wederom protesten richting de man in het zwart. Daarbij werd een rode kaart getrokken. De protesten werden heviger en de scheids besloot tot een periode van afkoeling. Na zo’n tien minuten werd de wedstrijd voortgezet.”

Vervolgens beslist sv Erasmus de strijd door voor rust nog driemaal te scoren, zodat beide partijen de kleedkamer voor de thee opzochten bij een 6-0 stand.

Blessures

De scheidsrechter moest vervolgens de wedstrijd staken, omdat sv Madestein – op dat moment dus spelend met tien man – niet genoeg spelers meer had. John de Wit: ,,Wij hadden spelers die echt niet meer verder konden door blessures, dus ik snap de ophef niet zo. Wij wilden wel verder ook met zes man. Mijn verhaal is simpel hoor, want volgens mij mag je niet met zes man verder spelen toch!”

Teleurstelling

Toch een teleurstelling voor een trainer als er in de rust zomaar spelers afhaken? De Wit: ,,De spelers haakten niet zomaar af, ze waren geblesseerd.” Hoe moet het nu verder met sv Madestein? ,,Wij maken gewoon de competitie af, al moet ik zelf mee doen, haha, maar ik hoop wel dat de blessures snel over zijn”, aldus De Wit.