Alex Scholte vertrekt na dit seizoen als hoofdtrainer ADO Den Haag Vrouwen

Alex Scholte (foto), één van de huidige hoofdtrainers van ADO Den Haag Vrouwen, heeft besloten om aan het einde van het seizoen zijn werkzaamheden bij het eerste elftal neer te leggen. Het lukt de 52-jarige oefenmeester niet meer om de combinatie tussen ADO Den Haag en zijn andere werkgever te kunnen maken.

Afgelopen zomer zijn Alex Scholte en Stephan Vos aangesteld als trainersduo van ADO Den Haag Vrouwen. De twee hoofdtrainers tekenden een contract tot medio 2025. Met ingang van seizoen 2024-2025 zal Stephan Vos in zijn geheel eindverantwoordelijk zijn voor het vlaggenschip. ADO Den Haag Vrouwen gaat de komende periode op zoek naar een geschikte assistent-trainer om hem op technisch gebied te kunnen ondersteunen.

Speeldagenkalender

Alex Scholte betreurt dat hij nu al tot deze beslissing heeft moeten komen: ,,Tot mijn grote spijt moet ik mededelen dat ik genoodzaakt ben aan het einde van het huidige seizoen mijn werkzaamheden voor het eerste elftal te beëindigen. Onder andere de veranderingen in de speeldagenkalender zorgen voor een dusdanige belasting. Hierdoor is het voor mij onmogelijk om de combinatie met mijn werkzaamheden op school te maken. Ik vind het belangrijk om dit op een adequate manier in te vullen, zonder dat dit ten koste gaat van zowel de kwaliteit en continuïteit van de werkzaamheden. Zowel op school als bij ADO Den Haag Vrouwen.”

Lees verder