HV Toernooi – Sir Winston Cup: FC ’s-Gravenzande wint van Voorschoten’97

In de strijd om de Sir Winston Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi stonden dinsdagavond eersteklasser Voorschoten’97 en Vierde Divisionist FC ’s-Gravenzande tegenover elkaar. Voor het laatst troffen beide teams elkaar vorig jaar november, toen in de strijd om de KNVB-districtsbeker. De uitslag in de stromende regen toen werd 1-2. Dinsdagavond dus een herhaling, waarbij FC ’s-Gravenzande moest proberen zover als mogelijk te komen in dit toernooi, met de finale op het eigen sportpark op 15 juni 2024.

Tekst: Jan Hoogenraad       |      Foto’s: Pieter Vermeer

FC ’s-Gravenzande was in de eerste helft de bovenliggende partij. Dat leverde in de aanvangsfase al een prima kans op voor Yuri Westhoff, maar hij schoot naast. Vier minuten later was het wel raak. Op aangeven van Westhoff opende Frank Broos de score: 0-1. Hierna regende het kansen voor de ’s-Gravenzanders. Roy van Beek schoot veel te zacht in, maar zijn inzet ging bovendien nog naast en een prima combinatie tussen Angelo Zwirs en Roy van Beek kon Yuri Westhoff niet afronden. Een snoeiharde uithaal van Frank Broos werd door doelman Wilco Mackaay prima gestopt. Na bijna een half uur spelen viel de eerste mogelijkheid voor Voorschoten’97 te noteren. Een inzet van Thom Wijnalda werd door doelman Jurrian Jouvenaar gestopt. In de tegenaanval kwam FC ’s-Gravenzande op een 0-2 voorsprong, een schot van zo’n twintig meter van Frank Broos bleek onhoudbaar.

Na een snelle uitbraak was Angelo Zwirs weer kansrijk, maar hij schoot de bal recht in de handen van de Voorschoten’97-goalie. Roy van Beek probeerde het in de 38e minuut nog met een lobje, maar de bal ging net over de lat. In de kon Ardi Luijendijk de bal heel makkelijk achter Wilco Mackaay binnentikken: 0-3.

In de tweede helft probeerde Voorschoten’97 toch nog wat terug te doen en gaf zich nog niet gewonnen. Een inzet van Thom Wijnalda werd door de ’s-Gravenzandse doelman gestopt. Aan de andere kant schoot Angelo Zwirs de bal net naast het doel en een kopbal van Yuri Westhoff werd weggewerkt, waarna Ardi Luijendijk kon inschieten, maar zijn schot werd tot hoekschop verwerkt. Nadat invaller Stefan Bruijn een keer kon inschieten, maar zonder resultaat, gaf hij in de zestigste minuut de bal goed voor en was het Roy van Beek die de stand op 0-4 bracht. Nadat Yuri Westhoff drie minuten later de bal nog over de lat had geschoten, was FC ’s-Gravenzande het even kwijt.

Gestrekt

Eerst schoot Nassim El Khiraoui de bal achter Jurrian Jouvenaar: 1-4. Hierna moest de ’s-Gravenzandse doelman een keer gestrekt naar de hoek om een inzet van Thom Wijnalda te stoppen, maar kort hierna werd het 2-4 toen Bilal Kaddouri raak schoot. Maar al snel hierna was het weer FC ’s-Gravenzande dat uitliep naar 2-5. Na voorbereidend werk van Stefan Bruijn en Sil van Ooijen was maakte Angelo Zwirs het af. Maar de thuisploeg kwam weer terug tot 3-5 toen in de 74e minuut Mohammed Maatoug de ’s-Gravenzandse doelman kansloos liet. De laatste treffer viel in de slotminuut te noteren toen Sil van Ooijen raak schoot op een assist van Angelo Zwirs. Eindstand dus 3-6 in het voordeel van FC ’s-Gravenzande bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Marcel Smit.

De volgende poulewedstrijd in dit toernooi is op dinsdagavond 26 maart, dan speelt FC ’s-Gravenzande thuis tegen sv Nootdorp

Lees verder