Halve Maan Cup: BSC’68 schakelt sv Loosduinen uit, Wilhelmus klopt Full Speed

In het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Halve Maan Cup was BSC’68 op sportpak Madestein te sterk voor sv Loosduinen. Wilhelmus is de volgende tegenstander voor de club uit Benthuizen. Full Speed kreeg met 2-3 klop van het team van trainer Piet Gelauff jr.

sv Loosduinen – BSC’68

In een leuke pot trof BSC’68 op Madestein in het sv Loosduinen van trainer Ronald Paats een felle tegenstander. Na een kwartier kwam BSC’68 op een 0-1 voorsprong. Op aangeven van Lucas Plag kon Lody Dijkhuizen de score openen. Halverwege de eerste helft kon sv Loosduinen de stand gelijktrekken via Bart Ruwaard: 1-1.

Na de thee deed BSC’68 enkele omzettingen die goed uitpakten. De club uit Benthuizen ging in een hoger tempo spelen en kreeg kansen op een treffer. Ook sv Loosduinen kreeg vanuit de omschakeling mogelijkheden. Het bleef spannend en in de slotfase greep BSC’68 de winst. Een hoekschop van rechts werd bij de tweede paal door Thijs de Ruiter ingekopt voor de ploeg van trainer Abdullah Sari (foto): 1-2.

Full Speed – Wilhelmus

In Delft stonden competitiegenoten Full Speed en Wilhelmus tegenover elkaar in het strijdperk. Bij rust hielden de teams elkaar nog met 1-1 in evenwicht, maar na negentig minuten voetballen bleek Wilhelmus, dat overigens veel kansen miste, de betere ploeg.

De Voorburgers wonnen het duel met 2-3 door treffers van Noah Saridjojo en Brandon Poncin (2x). Namens Full Speed schoot Yannick Willems in de eerste helft van een afstand van veertig meter de bal over de doelman van Wilhelmus heen. Jacco Wevers scoorde vlak voor het eindsignaal voor de Delftenaren nog de 2-3.