Nieuwsflits Derde Divisie

In de rubriek Nieuwsflits brengt Haaglanden Voetbal ook periodiek info over de Derde Divisie waar regiogenoot Quick in uitkomt.

Tekst: Peter Petit

Rik Impens vertrekt aan het eind van het seizoen bij Hoek. De 28-jarige aanvoerder van de club uit Zeeuws-Vlaanderen is bezig aan zijn zevende seizoen bij de Hoekenaren. De Belgische aanvaller, die zijn opleiding bij de Buffalo’s van AA Gent genoot, had er best nog wel een achtste seizoen in dienst van Hoek aan willen knopen, maar hij kreeg niet het gevoel dat de clubleiding dat ook wilde, waarna hij zelf de knoop doorhakte.

Voorstel

Impens voerde de afgelopen weken meerdere gesprekken met het bestuur, maar het kwam niet tot een financieel voorstel voor het verlengen van zijn contract. Impens laat weten geen wrok te koesteren jegens Hoek, maar vindt wel dat zijn periode bij de club op een iets mooiere manier afgesloten had kunnen worden. Impens kan terugkijken op 160 duels in het shirt van Hoek, waarin hij goed was voor 60 treffers. Ondanks grote interesse van andere Derde Divisie clubs voor Impens, is de kans groot dat hij volgend seizoen weer op de Belgische velden aan het werk te zien is.

Studeren

Ook Artuur Zutterman, Belgische clubgenoot van Impens, verlaat Hoek deze zomer. Hij gaat in Amsterdam studeren en heeft zich inmiddels aangemeld bij vierdeklasser vv Huizen. De rechtsback kwam in het seizoen 2022-2023 over van het Belgische Mandel United en heeft een verleden bij de jeugd van Club Brugge en Standard Luik.

Lees verder