Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Eigen kwaliteit in balbezit is belangrijk”

Twee keer achtereen won Quick met 4-1. Een erg goede prestatie voor het verjongde team. Zo doorgaand hoeft niet te worden gevreesd voor degradatievoetbal. Aanstaande zondag komt AWC op bezoek en dat team gaat mogelijk voorzichtig spelen, want de ploeg uit Wijchen heeft de punten hard nodig om degradatie te voorkomen.

Tekst: Pieter Donath

AWC (Alverna Wijchen Combinatie) promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie. De resultaten vallen tegen en trainer Lodewijk de Kruijf gaat na één seizoen de club weer verlaten. Vorige week verloor AWC van Unitas met dezelfde cijfers (4-1) als waarmee Quick won van vv Gemert. Quick staat elfde met 31 punten en AWC vijftiende en heeft twaalf punten minder dan Quick. Het team van trainer Paul van der Zwaan herstelde uitstekend na tegen Blauw Geel’38 (2-0) en Barendrecht (4-0) te hebben verloren zonder te scoren. De trainer heeft na de wedstrijd tegen vv Gemert een fijn gevoel, de doelpunten zijn verklaarbaar en hij denkt dat het tegen AWC lastiger zal worden.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen vv Gemert?

,,Uiteraard hebben we daar een fijn gevoel aan overgehouden. De week ervoor was het al goed qua energie en mentaliteit en daar kwam in de wedstrijd tegen Gemert ook nog een goed veldspel, met name in balbezit, bij. Als dat in orde is hebben we meestal ook wel veel kansen en dus ook doelpunten. Gemert was ook een voetballende ploeg, waardoor er een vrij open wedstrijd ontstond waarin wij technisch duidelijk de betere waren.”

Hoe verklaar jij het tweemaal scoren van vier doelpunten na ook twee keer niet te hebben gescoord in twee opeenvolgende wedstrijden?

,,De vier doelpunten waren dan ook verklaarbaar al moet wel gezegd worden dat de derde en vierde pas vrij laat in de wedstrijd vielen.”

Dreigt onderschatting van het laaggeplaatste AWC?

,,AWC thuis kan wel eens een stuk lastiger worden. We verwachten een defensief ingestelde tegenstander die puur op de omschakeling loert. Er zal weinig ruimte ontstaan en dus zal onze eigen kwaliteit in balbezit nog belangrijker worden. Met veel mensen op de helft van de tegenpartij is het zaak het baltempo en de beweging zonder bal hoog te houden en dan de juiste keuzes te maken. Op papier klinkt dat vrij eenvoudig, in de praktijk is dat razend moeilijk. Dat vereist uiterste concentratie, een collectieve instelling en geduld. Het wordt een uiterst lastige opgave waar we overigens wel weer vol voor gaan.”

 

 

Lees verder