Warming-up 3e Divisie: Jonathan Jonk (TOGB): ,,Op eigen veld geven wij altijd iets extra’s”

Komende zondag speelt TOGB op haar eigen Sportpark het inhaalduel tegen vv Gemert.  De ontmoeting stond eerder voor 21 januari op de rol, maar werd toen afgelast. Na de nipte nederlaag (1-0) in Tiel afgelopen speelronde tegen titelkandidaat TEC, zal TOGB de komende drie duels het eigen publiek willen verwennen met het liefst drie overwinningen.

Tekst: Ron Fruining

Dat TOGB het scoren niet verleerd is, lieten de geelzwarten afgelopen dinsdag zien tegen Vierde Divisionist VOC. Bij rust stond het in de derby tegen ‘buurman’ VOC voor de Voetbal Rijnmond Cup 1-0 voor TOGB. Na rust werd de voorsprong vergroot en stapte TOGB met een ruime 5-0 overwinning, een plek in de achtste finales en een goed gevoel van het veld.

Is Gemert van slag?

Tegenstander vv Gemert won het eerste duel deze competitie op eigen veld met 2-1 van TOGB. De krachtsverschillen in Gemert waren klein en de zege van Gemert zwaarbevochten en misschien niet terecht gezien de verhoudingen, maar de zwartwitten stapten wel met de drie punten van het veld. Afgelopen speelronde verloor Gemert op eigen veld met 1-4 van Quick. Ook de speelronde ervoor ging Gemert met dezelfde cijfers van het veld. Bij Sportlust’46 konden de mannen van trainer Reinald Boeren niet imponeren. Of Gemert het even kwijt is of dat het team doordat het nergens meer om speelt deze competitie gezien de plek op de ranglijst, is niet te zeggen. Feit is dat de elf die starten namens Gemert komende zondag op Sportpark Het Hoge Land, zich zeker niet zomaar gewonnen zullen geven.

Extra energie

Trainer Jonathan Jonk (foto) van TOGB heeft al eerder aangegeven dat hij zo snel als het kan veilig wil zijn. De wedstrijden voor eigen publiek geven zijn team altijd extra energie. Jonk: ,,Op eigen veld geven wij altijd iets extra’s. De groep wil dit ook de komende drie duels laten zien en het liefst net als afgelopen dinsdag, vaak scoren. Wanneer iedereen zijn taak goed uitvoert, wij effectief zijn in het afronden van de kansen en niet geconfronteerd worden met blessures, kunnen wij van iedereen winnen.”

Komende zondag wordt er om 14.00 uur afgetrapt voor TOGB-vv Gemert op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs.

 

Lees verder