HV Toernooi – Fun & Games Cup: sv Nootdorp O19 ruim langs DWO O19

sv Nootdorp O19 was in het kader van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Fun & Games Cup gastheer voor het team van DWO O19. De Zoetermeerse ploeg werd met een klinkende 8-1 nederlaag huiswaarts gezonden.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Woensdag stonden beide teams tegenover elkaar. Al na acht minuten nam sv Nootdorp O19 de leiding. Kyan Koolen rondde een voorzet van Wessel van Weelden eenvoudig af: 1-0. De vreugde was van korte duur, want drie minuten later kwam DWO langszij. Bij een hoekschop van Boas van der Horst taste sn Nootdorp-doelman Manus te Pas mis bij de eerste paal en kopte Dimitri Ligtvoets binnen: 1-1.

Nog voor de pauze kwam sv Nootdorp weer op voorsprong. Nu was het Wessel van Weelden die vanaf de zestienmeterlijn afrondde, na een voorzet van Gianni Gutierrez: 2-1. Vlak na de pauze was het weer raak voor de Nootdorpers. Dion Versteegen verraste de DWO-doelman met een schot vanaf zo’n dertig meter van het doel: 3-1. De vierde treffer van de thuisploeg kwam op naam van Rowan Dogan (4-1) en na dik een uur spelen maakte Anass Essaoui op aangeven van weer Wessel van Weelden er 5-1 van.

Daarmee was het nog niet gedaan met de dadendrang van sv Nootdorp O19. Het halve dozijn treffers werd volgemaakt door Jens Tetteroo, die de DWO-doelman in de korte hoek verschalkte (6-1). Met nog vier ninuten op de klok werd Anass Essaoui in de zestien neergelegd en hij nam zelf de toegekende strafschop: 7-1. Het slotakkoord was van Reshano Bakker, die een minuut voor tijd de 8-1 voor zijn rekening nam.