Verbazing bij Quick Boys over artikel op website Rijnsburgse Boys

Over aanvaller Delano Asante van Rijnsburgse Boys kwam onlangs het bericht naar buiten, dat hij in januari een contract had getekend om volgend seizoen te gaan spelen bij Quick Boys.

Tekst: Ton Beije

In zijn contract bij de club uit Rijnsburg stond echter een eenzijdige optie van Rijnsburgse Boys voor nog een seizoen. Hagenaar Asante, die destijds de overstap van Quick naar Rijnsburg maakte, zegt nu ‘gewoon’ bij Rijnsburgse Boys te blijven en daarover wordt nu bij Quick Boys verbaasd gereageerd.

Uitleg

Delano Asante heeft uitleg op de clubsite van Rijnsburgse Boys over het voorval: ,,Dat had alles te maken met de onrustige bestuurlijke situatie rond de winterstop na het opstappen van diverse bestuursleden. Daardoor dacht ik dat het misschien verstandig was om ergens anders te gaan kijken. Dat is de reden dat ik ben gaan praten toen Quick Boys mij belde met de vraag of ik op gesprek wilde komen. Dat gesprek was goed, waarna ik mijn handtekening heb gezet. Maar snel kwam bij mij het besef dat ik een grote fout had gemaakt.”

,,Ik zat er echt mee”, gaat Asante verder. ,,Pas nadat Rijnsburg mijn optie had gelicht, heb ik verteld wat er gebeurd was en dat ik niet weg wilde. Al die tijd heb ik ermee rondgelopen. Ik sliep ’s nachts niet en kreeg er echt buikpijn van.”

Verbaasd

Bij Quick Boys is verbaasd gereageerd op de uitlatingen van Asante, dat hij toch op de Middelmors,de accommodatie van Rijnsburgse Boys, actief blijft. ,,Dit gaat nergens over”, laat bestuurslid selectievoetbal van de Katwijkers Gert Pluimgraaff weten aan ‘VoetbalInDeBollenstreek’. Over het hele artikel zegt Pluimgraaff: ,,Dit is wel heel erg eenzijdig en lijkt op een charmeoffensief van hun kant. Bovendien is het op de muziek vooruitlopen. Stel dat een onafhankelijke arbitragecommissie hier over gaat oordelen, wat weegt dan zwaarder? Die optie of het feit dat hij met zijn volle verstand bij ons heeft getekend?”

Spijt

Asante tenslotte op de site van Rijnsburgse Boys: ,,Ik begrijp dat sommigen boos zijn dat ik dit heb gedaan, maar ik hoop op begrip. Ik heb spijt van de beslissing om bij Quick Boys te tekenen en weet nu echt zeker dat ik bij Rijnsburgse Boys op mijn plek zit. Ik ben nog niet klaar hier en wil aan de supporters nog veel mooie dingen laten zien. Daarom blijf ik bij Rijnsburg en ga ik niet ergens anders voetballen. Hier heb ik het naar mijn zin en bovendien wil ik per se mijn contractuele afspraken met Rijnsburgse Boys nakomen.”

(Foto: Orange Pictures)

 

Lees verder