5e klasse C: HDV verrast met punt tegen RAS, VCS laat Quick Steps struikelen

De koplopers lieten alle punten liggen. Lijstaanvoerder RAS struikelde over HDV en kwam niet verder dan een gelijkspel. Quick Steps werd door VCS aan de kant geschoven. Semper Altius bleef in het uitduel bij Toofan steken op een gelijke stand.

Tekst: Roland van der Linden        |        Foto’s: Dennis Jouvenaar (SportSnap.nl)

VCS – Quick Steps

VCS verkleinde het gat met de topploegen enigszins met een knappe zege op Quick Steps. De teams gingen de rust in met de brilstand nog op het scorebord. Quick Steps streed voor wat het waard was, maar het was niet voldoende. Tien minuten voor het eindsignaal zorgde Colling Seintje voor een 1-0 zege voor VCS.

Toofan – Semper Altius

Toofan kwam na 25 seconden op een 1-0 voorsprong door een treffer van Adu Egi. De thuisploeg speelde fel en gaf geen millimeter ruimte aan Semper Altius om te voetballen. De 1-0 bleef tot aan de rust op het bord staan. Ook na de hervatting was het snel raak voor Toofan. De linksbuiten zette de aanval in waarna Asitosh Chitoe de 2-0 aantekende. Uit het niets kwam Semper Altius op 2-1. Een bal van Desley Roodenburg ging via een verdediger van Toofan het doel in. Toofan verzuimde op 3-1 te komen en daarna was het opnieuw raak voor Semper Altius. Nu was het Gino Kos die scoorde. De Rijswijkers kwamen na een rode kaart met tien man te staan. De voorhoede van Toofan was niet scherp genoeg om de kansen daarna te benutten. Toch was trainer Ali Muradin tevreden met wat hij op het veld van zijn team zag.

(Meer foto’s van Toofan-Semper Altius op SportSnap.nl)

HDV – RAS

HDV opende al na een minuut de score via Surjonic Sambo. Lijstaanvoerder RAS kon na een half uur de gelijkmaker op het bord krijgen. Edwin Sintim scoorde de 1-1. In de tweede helft kregen beide teams een strafschop. Bilel Ben Masoud was trefzeker namens HDV. Ook RAS benutte haar strafschop. Ondertussen regende het ook rode kaarten. Surjonic Sambo (HDV) had al geel en kreeg vervolgens een directe rode kaart. Aan de kant van RAS zagen Serkan Tuzlacik (2x geel), Edgar Viegas da Lomba en Redouan Baouch rood.