4e klasse D: SEV stopt opmars DHL, derde gelijkspel op rij van Vredenburch

SEV boekte een verdiende zege op DHL, dat na vier zeges weer weet wat verliezen is. Quintus-MSV’71 kende een hectisch slot met een rode kaart voor sluitpost Le Duc van Quintus en derde remise op rij voor Vredenburch, ditmaal tegen VDL.

Tekst: Peter Petit

SEV – DHL

Aan de mooie serie van DHL, vier achtereenvolgende overwinningen, is tegen SEV een einde gekomen. Het duel tussen SEV en DHL werd een spannend schouwspel, waarbij beide teams voor de zege gingen. De eerste helft eindige desondanks in een bloedeloze 0-0 op het scorebord na 45 minuten intensief spel. In de tweede helft begon DHL sterk en kwam het op een 0-1 voorsprong dankzij Ivo Hendriks. De SEV-spelers toonden veerkracht en zetten alles op alles om de achterstand te keren. Het was Tommy van de Berg die een prachtige aanval afrondde en SEV met een knappe goal op 1-1 bracht. Terwijl SEV de laatste weken moeite had om te scoren, zorgde Fares Daoudi voor een ommekeer door de voorsprong te verzekeren met een doelpunt. De verdedigende middenvelder van SEV, Luca Weekhout, speelde een cruciale rol met een fabelachtige redding, waardoor de Delftenaren niet langszij konden komen. Rachid Haynes bekroonde het sterke optreden van de thuisploeg door het slotakkoord te verzorgen met een doelpunt waarmee de score op 3-1 kwam. Deze belangrijke overwinning leverde SEV drie kostbare punten op, terwijl het ook zag dat haar achtervolger MSV’71 won. Hoofdtrainer Arjan Kortleven (foto): ,,Een verdiende zege voor SEV, waarbij teamwork, veerkracht en doelgerichtheid de sleutel waren tot het succes op het veld.”

Quintus-MSV’71

Een wedstrijd met een grillig slot met uiteindelijk een verrassende uitslag: 2-3 voor MSV’71. De eerste helft was saai, met als enige hoogtepunt de kopbal van Timo van Houten die de 1-0 scoorde. Na rust liep MSV’71 in korte tijd weg van Quintus, Arno van Zweden en Jeremy van Loenen scoorden pal achter elkaar, met een spannende slotfase als gevolg. Stijn van der Wel van Quintus benutte een strafschop na hands in het strafschopgebied van MSV’71: 2-2. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, totdat in de allerlaatste minuut doelman Dahley Le Duc, doelman van de thuisploeg, een strafschop tegen kreeg en een rode kaart ontving, na het duwen van een MSV’71-speler toen hij de bal wilde inbrengen. Zo eindigde de ploeg uit Kwintsheul het duel niet alleen met tien man, maar ook zonder punten. Christiaan van der Pol benutte de strafschop, waardoor MSV’71 in de strijd tegen degradatie drie belangrijke punten pakte.

VDL-Vredenburch

Het derde gelijkspel van Vredenburch op rij, dat grote concurrent FC Zoetermeer steeds verder weg ziet lopen. Vredenburch scoorde de 0-1 door een treffer van Rico Deekman. Na rust scoorde Nick van Haren de gelijkmaker voor VDL, niet veel later bracht ‘mister VDL’ Kees Ketting de 2-1 op het bord. In de slotfase scoorde Joey van Zwam de gelijkmaker voor Vredenburch na een assist van Deekman.