4e klasse C: Geen winnaar in krachtmeting tussen BMT en sv Loosduinen

sv Houtwijk herpakte zich na het verlies van vorige week en won nu van sv Madestein. De krachtmeting tussen BMT en sv  Loosduinen bleef onbeslist. De wedstrijd tussen Quick en DUNO kende geen winnaar, maar wel een spannende slotfase.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk

sv Madestein – sv Houtwijk

sv Houtwijk wilde wat goedmaken na het verlies van afgelopen weekend. De wedstrijd tegen de hekkensluiter leek dus een mooie gelegenheid om dit te doen. Toch was het sv Madestein dat verassend op voorsprong kwam door een doelpunt van Zaid Al Had-doul. Maar nog voor rust wist Rob Boere de score gelijk te trekken, waardoor de twee teams gingen rusten met een gelijke stand. In de tweede helft werd sv Houtwijk scherper en feller. Lesley Kloor wist de uitploeg op een voorsprong te schieten, maar dit was nog niet alles. Hij wist hierna nog drie keer te scoren totdat sv Madestein iets terug kon doen. Dezelfde Zaid, die Madestein op voorsprong had geschoten, maakte nu de 2-5. Jessy Janse maakte het laatste doelpunt van de dag en bepaalde de eindstand van 2-6. sv Houtwijk nam de volle buit mee naar huis.

BMT – sv Loosduinen

Wederom een krachtmeting voor zowel BMT als sv Loosduinen. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. BMT kwam sterk uit de startblokken en kwam in de beginfase op voorsprong door een doelpunt van Mehmet Celebi. sv Loosduinen probeerde nog op gelijke hoogte te komen, maar moest toch de kleedkamer opzoeken met een 1-0 achterstand. De ploeg van trainer Ronald Paats (foto) kwam feller uit de kleedkamer en maakte het BMT moeilijk. De gastheren bleven hun voorsprong verdedigen tot halverwege de tweede helft. Daar was ineens Erdi Cinar van sv Loosduinen, die de bal in het net schoot en zo zijn ploeg op gelijke hoogte schoot: 1-1. BMT en sv Loosduinen proefden allebei bloed en probeerden tot de laatste minuut nog de winnende treffer te produceren. Beide teams slaagden daar niet in en bleef dus bij 1-1.

Quick (H) – DUNO

Quick en DUNO hadden beide hetzelfde doel, maar om een andere reden. Quick moest winnen om uit de gevarenzone te komen en DUNO moest winnen om mee te blijven draaien in de top. De wedstrijd was in de beginfase niet spectaculair en de strijd speelde zich vooral af op het middenveld. Net voor rust was daar de eerste kans voor DUNO, maar de bal werd op de achterlijn weggehaald. Beide teams gingen rusten met de brilstand. DUNO kwam gedreven terug het veld op en ging vol voor de winst. In de beginfase van de tweede helft werd er gescoord door DUNO, maar de vlag bleef omhoog en het doelpunt werd afgekeurd, tot ongenoegen van DUNO. Quick had het zichtbaar moeilijk met de druk van de uitploeg. Toch was er halverwege de eerste helft de wonderinvaller uit Ivoorkust, die bij zijn eerste balcontact zijn ploeg Quick naar een voorsprong schoot: 1-0. DUNO moest scoren en begon nog meer druk te zetten, maar dankzij goed keeperswerk bleef de thuisploeg op voorsprong. In de slotfase vielen er nog veel kaarten, waaronder twee rode voor Quick. Toch was in de blessuretijd DUNO nog trefzeker: 1-1. Na ongeveer een kwartier blessuretijd en tien kaarten verder, waaronder twee rode, werd er dan eindelijk afgefloten. Het bleef dus bij een remise op Nieuw Hanenburg.