2e klasse D: Westlandia wint van koploper, Sportclub Monster langs Berkel

In de tweede klasse D kwamen afgelopen zaterdag de twee Westlandse clubs, Westlandia en Sportclub Monster, in actie. Westlandia trad aan tegen koploper CION. Sportclub Monster ging op bezoek bij Berkel.

Tekst: Marlon Taal

Westlandia – CION

De ploeg uit Naaldwijk begon sterk aan het duel tegen de huidige koploper. Na een kwartier te hebben gespeeld kwam de thuisploeg op voorsprong via Jari Lievaart: 1-0. Westlandia hield zich sterk in de wedstrijd en kon gaan rusten met die nipte voorsprong. CION probeerde in de tweede helft langszij te komen, maar dankzij een sterk optreden van de doelman Tim Janssen kon gelijkmaker voorkomen worden.  Het werd een spannende slotfase voor de thuisploeg dat flink onder druk werd gezet door de gasten. Met nog tien minuten op de klok kwam daar de uitgelezen kans voor de thuisploeg om de wedstrijd op slot te gooien. De bal werd op de stip gelegd. Donny van Oijen schreef het tweede doelpunt van de middag bij. Een spannend duel eindigde in 2-0 voor de formatie van trainer Theo Verbeek (foto), dat hiermee knap de koploper wist te verslaan.

Berkel – Sportclub Monster

De thuisploeg nam het initiatief in de eerste vijftien minuten met een paar grote kansen. sc Monster leek met de eerste kans direct op voorsprong te komen, maar die treffer werd afgevlagd. Dat leidde tot een 0-0 ruststand. Lang leek de brilstand ook het eindresultaat te gaan worden, maar een kwartier voor tijd kwam daar dan toch de voorsprong voor de gasten uit Monster. Het doelpunt kwam van Giel van den Bos: 0-1. De overwinning was binnen voor de Westlanders en in de laatste minuut werd dat nog maar dubbel benadrukt met een tweede treffer op naam van Jelle van der Arend. Na negentig minuten was de eindstand dan ook 0-2 in het voordeel van Sportclub Monster.