2e klasse C: Periodetitel voor HVV na winst in ondertal op Olympia

HVV kende een prima speeldag ondanks een rode kaart. Hekkensluiter Olympia kreeg met 1-3 klop en concurrent DONK verspeelde punten in het uitduel bij UVS. Door de zege klom HVV naar de tweede plaats met maar een punt achterstand op VUC en veroverde ook nog de tweede periodetitel.

Tekst: Roland van der Linden       |      Foto’s: Patrick Gorlee

In het eerste kwartier was HVV de betere ploeg, maar kon niet echt grote mogelijkheden scheppen om te scoren. Met bijna een half uur op de klok was het dan toch raak en tekende Boris Gorlee voor de 0-1. In de 33e minuut moest Alex Burghouwt na een rode kaart het veld vroegtijdig verlaten. HVV hield haar voorsprong vast tot aan de rust.

De Kroonleeuwen begonnen goed aan de tweede helft en kwamen na iets meer dan tien minuten spelen op 0-2 dankzij Conner Coward. Even later was het duel beslist. Joppe Dekker schoot een vrije trap mooi binnen van twintig meter afstand. Olympia kwam met nog tien minuten te spelen nog wel terug tot 1-3 uit een vrije trap, maar daar bleef het bij.