1e klasse C: VELO pakt moeizame zege op sv Den Hoorn

De wedstrijden tussen VELO en sv Den Hoorn zijn niet altijd goed, maar wel meer dan spannend waarin beide teams strijden voor de overwinning. Thuis won VELO in de extra tijd met 2-1 en ook deze wedstrijd werd in de blessuretijd beslist met 1-2 en wederom in het voordeel van VELO.

Tekst: Louis de Letter       |     Foto’s: Aad van der Knaap

VELO kampt nog steeds met enkele blessures en ook sv Den Hoorn mist met vooral Robin Zwartjes een bepalende speler. Andere spelers, met bij VELO weer een prima wedstrijd voor Tim Bos (O23), staan dan op en zorgen weer voor een spannende wedstrijd met kansen over en weer.

Met de wind in de rug pakte sv Den Hoorn het initiatief met doelpogingen van Remo de Vroege en Tjebbe Baggerman, maar VELO-doelman Deniz Pamuk wist zijn doel schoon te houden. In de zestiende minuut een snelle tegenaanval van VELO waarbij Abel Dries, op een assist van Joey Kouters, met een strakke schuiver in de hoek de 0-1 op het scorebord bracht. Daarna was het weer sv Den Hoorn, dat de aanval zocht met diverse doelkansen voor onder meer Joey Stoel, Dylan Spaans, Remo de Vroege en Rayen Clemensia, maar het juiste vizier ontbrak of doelman Deniz Pamuk stond telkens op de goede plaats. Tot aan de rust dus geen verandering in de stand.

In de tweede helft, met Lars de Jong voor Abel Dries, pakten de gastheren weer het initiatief met een doelpoging van Rens de Vreede, maar zijn inzet ging net naast het doel. Na zestig minuten de tweede wissel bij VELO met Emiel Rours voor Erik Letsch. Bij een corner en een assist van Emiel Rours waren er doelkansen voor Rens de Vries en Lars de Jong, zonder succes, en ook Mike Das zag zijn kopbal uit een corner van Joey Kouters over het doel gaan. Aan de andere kant was sv Den Hoorn weer gevaarlijk via Dylan Spaans, Joey Stoel en Remo de Vroege maar de gelijkmaker bleef (nog) uit. VELO kreeg rond de zeventigste minuut weer een grote kans om de score te verdubbelen, maar Rens de Vries zag zijn kopbal gestopt door doelman Niels de Ridder.

Een kwartier voor tijd werd Bas van Dommelen ingebracht voor Rick Das en ging Rens de Vries terug naar zijn vertrouwde positie in de defensie. Enkele minuten later leek VELO op weg naar het tweede doelpunt om de wedstrijd misschien wel op slot te gooien. Na een diepe bal van Mike Das over de verdediging stevende Joey Kouters alleen af op de Hoornse-doelman, maar tot een ieders verbazing ging zijn inzet niet in maar over het doel.

sv Den Hoorn kreeg daardoor weer moed om toch nog een positief resultaat te behalen. De druk op het VELO-doel werd opgevoerd met soms hachelijke situaties, maar de defensie bleef overeind en ook doelman Deniz Pamuk toonde zijn kwaliteiten.  Joran ter Schiphorst en Bram Zwinkels kwamen nog in het veld voor Joey Kouters en Vince van Egmond. Toch moest VELO vier minuten voor tijd buigen toen Chiaro Camarda met een fraai ingeschoten vrije trap op de rand van de zestienmeter de gelijkmaker liet noteren: 1 -1. De wedstrijd leek dan ook te eindigen in een remise, maar in de extra tijd was het toch VELO dat dankzij de laatste invallers met de drie punten naar huis ging. Een inzet op doel van Bram Zwinkels werd nog half gestopt door doelman Niels de Ridder, waarna de attente Joran ter Schiphorst met een kopbal zijn team de 1-2 overwinning bezorgde. Daarna nog enkele spannende minuten maar na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gommans grote vreugde bij VELO en vanzelfsprekend zware teleurstelling bij sv Den Hoorn.

Zaterdag aanstaande speelt VELO thuis tegen FC Skillz, dat als promovendus met een eerste plaats meer dan goed presteert in deze competitie. Uit won FC Skillz met 4-2, dus VELO zal niet alleen revanche willen nemen maar ook de zege op sv Den Hoorn een positief vervolg willen geven.