1e klasse C: Die Haghe verspeelt in blessuretijd twee punten tegen RKDEO

Die Haghe leek af te stevenen op een dik verdiende 1-0 overwinning, maar het team dat dit seizoen al zoveel pech kende, zag in de extra tijd RKDEO langszij komen. De Nootdorpers pikten zo een puntje mee en Die Haghe verloor er twee.

Tekst: Wim van de Graaf       |      Foto’s: Sander de Hollander

De goed gevulde ziekenboeg van Die Haghe kreeg er Junior Nelson bij die vorige week geblesseerd was uitgevallen. Toch was het – net als vorige week tegen Wippolder – het Haagse team dat de gehele wedstrijd het betere van het spel had. RKDEO begon met verzorgd voetbal, waarbij de bal snel in de ploeg rondging maar allengs de eerste helft liet men aan die zijde dit spelbeeld varen en ging het mee in het powervoetbal van de thuisploeg. Na ruim een kwartier in de wedstrijd was er een goede aanval van Die Haghe, maar de ingeschoten bal werd door een Nootdorpse verdediger voor de doellijn weggeruimd.

Na een half uur een tweede kans voor de witkielen, maar het schot van Sebastiaan van der Starre ging ruim naast. In de 35e minuut was er een prachtig opgezette aanval van Die Haghe dat over een viertal schijven liep, waarna Jelle Halsema de bal met veel gevoel in het doel schoot. De neutrale assistent-scheidsrechter had als enige op het complex ergens buitenspel gezien. Na raadpleging kon arbiter Anne Greveling (prima wedstrijd) niets anders doen dan het loepzuivere doelpunt af te keuren. Pas vijf minuten voor de rust was er een eerste mogelijkheid voor RKDEO, maar doelman Justin van Look greep goed in. Zo werd de thee met de brilstand opgezocht en leek het een goede middag voor de Haagse supporters – staande in de lentezon – te worden.

RKDEO kreeg al in de vierde minuut van de tweede helft een vrije schop op een mooie plek te nemen. De hard ingeschoten bal ging echter naast. Wegens hands binnen de beruchte lijnen van RKDEO kon arbiter Greveling niet anders doen dan Die Haghe in de 55e minuut een strafschop toe te kennen. Jelle Halsema ontfermde zich over de bal, maar schoot hard naast. Zo bleef het 0-0 en de spanning bleef daarmee in de wedstrijd. Die Haghe werkte hard en RKDEO probeerde het wel, maar had niet de vorm. In de zeventigste minuut werd een inzet van de ijverige Jelle Halsema nog van de lijn gehaald, maar twee minuten later stuitte Sebastiaan van der Starre op doelman Huub Koning, maar wist hij de rebound goed te benutten en zo stond Die Haghe terecht met 1-0 voor.

Zeven minuten na het doelpunt ging Dylan Boapeah van RKDEO te hard door op zijn tegenstander wat hem een rode kaart in deze verder sportieve wedstrijd opleverde. Zo moest Die Haghe de voorsprong tegen tien Nootdorpers verdedigen, maar vijf minuten voor het verstrekken van de speeltijd was er nog een kiezelhard schot van een RKDEO-aanvaller dat Justin van Look goed weg kon boksen.

De supporters van de thuisploeg haalden opgelucht adem en zo leek Die Haghe de vijfde overwinning van het seizoen bij te kunnen schrijven, maar in de extra toegevoegde tijd werd het toch nog het derde gelijkspel toen RKDEO een aanval opzette waar een tweetal Haagse verdedigers niet wisten te voorkomen dat de bal snoeihard in de uiterste hoek achter Justin van Look kon worden geschoten door Robin Schaareman: 1-1. Na nog een tweetal spannende minuten voor het Nootdorpse doel floot de arbiter voor het einde van de wedstrijd en weer zakten de Die Haghe-spelers vol ongeloof op de grasmat. Wéér glipte een zeker lijkende verdiende overwinning uit hun handen.