1e klasse C: Voorschoten ’97 – LFC gestaakt na blessure speler

Op sportpark Adegeest bij het duel tussen Voorschoten’97 en LFC speelde een verdediger van de thuisploeg de bal terug op zijn keeper Wilco Mackaay, waardoor deze genoodzaakt was de bal weer snel het veld in te schieten om te voorkomen dat een aanvaller van LFC gevaarlijk kon worden.

Tekst: John Carlier

Bij het wegschieten kwam de bal van vrij korte afstand hard op het hoofd van Martijn Hogenboom van Voorschoten’97. Deze viel als een blok op de grond en bleef roerloos liggen. Een aanwezige dokter, tevens lid van Voorschoten ’97, kwam onmiddellijk uit de dug-out en trad adequaat op door zijn tong terug te halen die als gevolg van dat harde schot achter in zijn keel was gekomen en de speler daardoor buiten bewustzijn raakte. Ook het AED-apparaat was onmiddellijk ter plaatse.

Ambulance

De ingeroepen ambulance was snel ter plekke, waardoor de betrokken speler na verzorging zelfstandig het veld kon verlaten. Uiteindelijk is de speler wel voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Na overleg tussen beide partijen en met de scheidsrechter is besloten de wedstrijd te staken. Complimenten voor de snelle wijze van optreden van het bestuur en technische leiding van Voorschoten’97 en het begrip dat door het bestuur, technische leiding en spelers van LFC werd getoond voor het staken van de wedstrijd. En uiteraard beterschap gewenst voor betrokken speler.

Lees verder