1e klasse C: Forum Sport beslist voor rust duel tegen sv Honselersdijk

In de superspannende 1e klasse C was de wedstrijd tussen Forum Sport en sv Honselersdijk een fraai affiche. Twee ploegen die bovenin meedraaien en allebei vol voor de overwinning zouden gaan.

Tekst: Jean Nederlof

Aan sv Honselersdijk kant maar liefst vijf basisspelers afwezig, waarbij vooral de afwezigheid van sterkhouders Steijn de Bruijn en Tom van Veen pijn deed. Bij Forum Sport een bijna fitte selectie. Buiten de langdurig geblesseerde Martijn Brummer en Luuk Goedbloed was iedereen speelklaar.

Beheerst

De eerste helft begon met een zeer aanvallend Forum Sport, dat al in de eerste minuten een paar goede kansen kreeg. Al in de vijfde minuut viel het eerste doelpunt. Jerone Goodett (foto), de snelle linkerspits van Forum Sport, liet de verdediging van sv Honselersdijk zijn hielen zien en scoorde beheerst met een strak schot. Doelman Quinten van der Helm was kansloos: 1-0. Toen diezelfde Jerone Goodett tien minuten later Haitam el Marid in stelling bracht, was de 2-0 een feit en dreigde voor sv Honselersdijk een afstraffing.

Dicteren

Forum Sport bleef met goed voetbal het spel dicteren en kreeg verschillende kansen. Een hard schot van Nychel L’Ami vanaf vijfentwintig meter werd knap door doelman Quinten van der Helm met een safe uit de kruising getikt. Vlak voor rust de 3-0. Een dieptepass op de rechterspits Soufiane Marfouk zette hem na een lange sprint alleen voor de keeper. Dan is het knap om de rust te bewaren en doeltreffend te zijn. Marfouk deed dat: 3-0.

Slordiger

Na rust een omzetting in het elftal van het trainersduo Bas Steffens en Marcel L’Ami. De goed spelende centrale verdediger Diego Lopes moest met een blessure afhaken en werd vervangen door middenvelder Justin van Otterloo. Aanvoerde Nychel L’Ami zakte een linie. De overtuiging waarmee Forum Sport in de eerste helft speelde, was een stuk minder en het spel werd gaandeweg het tweede bedrijf slordiger. Passes kwamen minder aan, de aanvallers gingen vaak voor eigen succes en kozen daardoor niet altijd voor een vrijstaande medespeler. Met wat meer overzicht had de score kunnen oplopen. sv Honselersdijk kon er niet van profiteren, al speelde het elftal van trainer Pim van der Hoorn de tweede helft beter dan voor rust. De tegengoal van de Westlanders kwam twintig minuten voor tijd via een kopbal van Lars Ammerlaan: 3-1.

Rendement

De laatste twintig minuten veranderde er niets in de stand al hadden Hayden Bergen en Sven Koppenol nog een paar goede kansen. Op zich prima, maar het rendement was er niet. Met 3-1 werd de wedstrijd, goed geleid door arbiter Marcel Roeleveld, beëindigd. Belangrijke punten voor Forum Sport, dat door het puntenverlies van de concurrenten deze zaterdag op de ranglijst nu het minste aantal verliespunten heeft.

Volgende week speelt Forum Sport uit tegen Voorschoten’97 en neemt sv Honselersdijk het thuis op tegen TAC’90.

 

 

 

 

Lees verder